Alleenstaande moeder is uitgeput en vraagt ​​om hulp bij het zorgen voor haar drieling: 3 grootmoeders beantwoorden de oproep - Curioctopus.nl
x
Alleenstaande moeder is uitgeput en…
Muizen 15 keer waarin mensen onverwachts op iets vreemds zijn gestuit

Alleenstaande moeder is uitgeput en vraagt ​​om hulp bij het zorgen voor haar drieling: 3 grootmoeders beantwoorden de oproep

10 Augustus 2021 • Door Janine
10.749
Advertisement

De eerste maanden van het leven van een kind zijn vermoeiend voor elke ouder: er is nooit tijd voor rust en elke minuut is gewijd aan de pasgeborene. Kun je je voorstellen hoe vermoeiend het moet zijn voor een alleenstaande moeder om voor een drieling te zorgen? Het lijkt bijna een onmogelijke missie, en Hayley Arsenault heeft er alles aan gedaan: een maand lang wijdde ze zich volledig aan haar 3 kleintjes tot ze op een dag, uitgeput, besloot om hulp te vragen.

via: CBC
foto: CBC

De 25-jarige vrouw woont in de stad Tignish, op Prins Edwardeiland, in Canada. Ze probeerde herhaaldelijk zwanger te raken en kreeg uiteindelijk goed maar onverwacht nieuws: ze ontdekte dat ze zwanger was van een drieling. Maar de zwangerschap was niet gemakkelijk: de vrouw werd verlaten door haar man en moest de bevalling en de eerste levensdagen van haar kinderen helemaal alleen doorstaan, zonder hulp van iemand. Maar de vermoeidheid liet niet lang op zich wachten en kort daarna koos Hayley, uitgeput, ervoor om op Facebook om hulp te vragen.

Haar bericht op Facebook had grote zichtbaarheid en 3 grootmoeders leenden zich onmiddellijk om de jonge alleenstaande moeder te helpen: Jenny MacDougall, Alice Mokler en Anita Arsenault (die ondanks haar achternaam geen familie is van de jonge moeder) zijn drie vrouwen die, geconfronteerd met het verzoek van een moeder in moeilijkheden, niet anders konden dan hun solidariteit tonen. "Een baby opvoeden is al moeilijk," zei Jenny, "laat staan ​​drie tegelijk. Toen we Hayley's huis binnenliepen, gingen we al snel aan de slag. Maar het duurde enkele dagen voordat we haar ontspannen zagen glimlachen. We moesten haar overal een beetje bij helpen, in het huishouden, in het zorgen voor de kinderen en met boodschappen doen. De kleintjes hebben ongeveer 250 luiers per week nodig, dit aantal geeft je een beeld van de moeite die het kost om ermee om te gaan!”

Hayley had niet verwacht dat 3 vrouwen haar zouden helpen, maar ze kon niet gelukkiger en dankbaarder zijn: elke vrouw zorgt voor een baby en geeft het op die manier de tijd die het verdient. Nu kan de jonge moeder uitrusten: ze zal voor de kinderen blijven zorgen, maar ze weet dat ze, in ieder geval in hun eerste levensmaanden, kan rekenen op drie ongelooflijke vrouwen, die onmiddellijk een speciale band met de kleintjes hebben opgebouwd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt