Een oudere man sluit zijn familie uit van zijn testament en laat de erfenis na aan een meer verdienstelijk persoon - Curioctopus.nl
x
Een oudere man sluit zijn familie uit…
Ze zeggen hun baan op in Dubai, kopen een oud Schots kasteel en maken er een luxe hotel van Oma verlaat haar familie en reist alleen de wereld rond:

Een oudere man sluit zijn familie uit van zijn testament en laat de erfenis na aan een meer verdienstelijk persoon

09 Augustus 2021 • Door Janine
37.174
Advertisement

Als in een familie de redenen om discussies het meest uiteenlopen, wordt het wat betreft het testament en de erfenis nog ingewikkelder: juist daardoor ontstaan ​​vaak familiegeschillen die - om deze op te lossen - voor de rechter worden gebracht. Er zijn oudere mensen die de erfenis niet aan familieleden nalaten omdat ze hen niet waardig vinden en liever hebben dat andere mensen, of misschien verenigingen, profiteren van het vermogen; en er zijn familieleden die het testament niet begrijpen en "eisen" wat volgens hen rechtmatig van hen is. Het verhaal dat we je vandaag vertellen heeft als hoofdpersoon een oudere man, Ronald Butcher genaamd, die - na zijn dood - zijn fortuin naliet aan een vriend van hem.

via: dailymail

Ronald dacht goed na over wat er zou gebeuren na zijn overlijden en wie zijn erfenis van £500.000 echt verdiende. Hij twijfelde er niet aan: zijn familie verdiende dat bedrag niet, maar Daniel Sharp wel. Deze man bood enige tijd eerder aan om de dakgoten van Ronald gratis schoon te maken: een belangeloos, eenvoudig, oprecht gebaar dat Ronald nooit is vergeten. Butcher zou zijn testament twee maanden voor zijn dood hebben gewijzigd. Zoals je je wel kunt voorstellen, reageerde de familie van de oude man niet goed, en beweert dat de laatste wijziging in het testament niet de echte wensen van de man weerspiegelt.

Toen hij het testament van Butcher ontdekte, was Sharp sprakeloos: de twee hadden zeker een goede relatie, maar hij verwachtte niet dat hij in het testament zou worden opgenomen en hield vol dat hij niets te maken had met de verandering van de wil van de man.

Sharp vertelt: "Destijds schrok ik toen ik het ontving. Het verandert mijn leven. Niemand geeft je zomaar iets in het leven. Ik kan niet zeggen waarom hij het mij heeft gegeven.", verwijzend naar de erfenis. Sharp bedacht toen dat hij de erfenis had gekregen omdat hij de enige was die de heer Butcher regelmatig bezocht: de twee hadden, na de episode van de goot, zes jaar lang een mooie relatie onderhouden en waren goede vrienden geworden.

Evelyn en Peter - de kinderen van de oude man - geven toe dat ze Ronald na de dood van hun moeder niet vaak bezochten, ook al ontkennen ze het contact volledig te hebben verloren. Hoewel ze hem niet vaak zagen, bezochten ze hem wanneer ze maar konden. Volgens de advocaat van de heer Sharp was de heer Butcher een eenzame man die een vriend vond in de heer Sharp en wist wat hij deed toen hij het testament opstelde: Butcher was onder de indruk van de vriendelijke ziel van de man en gaf er de voorkeur aan al zijn bezittingen over te laten aan een meer verdienstelijk persoon.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt