Ze zeggen hun baan op in Dubai, kopen een oud Schots kasteel en maken er een luxe hotel van

Janine image
door Janine

10 Augustus 2021

Ze zeggen hun baan op in Dubai, kopen een oud Schots kasteel en maken er een luxe hotel van
Advertisement

Er zijn momenten in het leven van iedereen dat we onszelf ter discussie stellen: we denken na over wat we in het verleden hebben gedaan en wat we in de toekomst zouden willen doen, en we besluiten ons leven te veranderen. Dit is wat Stef Burgon en haar man Simon Hunt kozen: na het zien van de foto's van een oud Schots kasteel dat te koop stond op Facebook, begrepen ze plotseling wat ze moesten doen: ze moesten het kopen, verhuizen en hun leven veranderen.

via The Mirror

Advertisement
Not the actual photo - Ikiobelung/Unsplash

Not the actual photo - Ikiobelung/Unsplash

Het begon allemaal in 2014, toen het nieuws op Facebook verscheen: "Koop een Schots kasteel voor dezelfde prijs als een parkeerplaats in Londen!". Door op de advertentie te klikken, zagen ze foto's van het oude kasteel, dat te koop stond voor slechts 375.000 pond. De foto's toonden een bijna paradijselijke plek, met gezellige open haarden en een prachtig groen landschap: heel anders dan wat ze gewend waren in Dubai, waar ze toen woonden en werkten. Het stel was het leven in de Verenigde Arabische Emiraten beu: zij werkte als radiopresentatrice en hij in de reclame. Dus dachten ze na over hoe het zou zijn om in een oud kasteel te leven, en ze begonnen na te denken over verhuizen.

Advertisement

The Times and The Sunday Times/Youtube

Voordat ze een definitieve beslissing namen en hun leven veranderden, bezochten de twee de plek - Kilmartin - en werden er meteen verliefd op: ze twijfelden niet meer. Het 16e-eeuwse kasteel ligt in een groot park, op twee uur rijden van Glasgow. Het moest echter gerenoveerd worden: het was al jaren gesloten, er waren sporen van vocht in de muren en het meubilair was oud. De wortels kwamen uit de vloer en de planten klommen tegen de muren op: alles moest gerepareerd worden. Eerst moest er echter een bod komen: ook andere mensen waren geïnteresseerd in de aankoop: zij boden £331.780 en kregen het kasteel. Geen enkele bank was bereid een lening te verstrekken voor een 500 jaar oud gebouw, dus vroegen ze een lening van 50% aan een bedrijf.

Advertisement