Fotograaf moet 22.000 dollar boete betalen omdat zes jaar later de bruiloftsfoto's nog niet zijn geleverd - Curioctopus.nl
x
Fotograaf moet 22.000 dollar boete betalen…
Vrouw aangehouden op snelweg voor snelheidsovertreding zegt haast te hebben omdat ze nodig moest Een Ferrari van 200.000 euro komt vast te zitten in een steeg door inschattingsfout van eigenaar

Fotograaf moet 22.000 dollar boete betalen omdat zes jaar later de bruiloftsfoto's nog niet zijn geleverd

19 Augustus 2021 • Door Skip
8.105
Advertisement

Wanneer je gaat trouwen dan hoop je dat alles perfect is. Je organiseert die dag waar je reikhalzend naar uitkijkt ruim van tevoren en let je op de kleinste details. De ceremonie en de ontvangst moeten perfect zijn en de bruid en bruidegom gelukkig stemmen, maar hoezeer je je ook inspant gaat die dag toch razendsnel voorbij. Wat rest zijn de herinneringen en de foto's die indien mogelijk zijn geschoten door een professionele fotograaf. Maar wat gebeurt er wanneer de fotograaf de foto's niet levert na een contract te hebben getekend? 

via: cbc news

Een huwelijksfotograaf moest meer dan 22.000 dollar boete betalen omdat hij zich niet heeft weten te houden aan de opleverdatum die in het contract stond. Sinds de de trouwdag waar zo naar was uitgekeken zijn zes jaar verstreken maar heeft de fotograaf de foto's nooit afgeleverd die op die dag zijn gemaakt. Kaman en Ramandeep Rai hebben de heer Bal en diens bedrijf Elite Images aangesteld om fotografiediensten te verrichten en video-opnames te maken van hun bruiloft die plaatsvond in juni 2015. De fotograaf heeft voor zijn werk 8.000 dollar gekregen. De zaak is voor de rechter gekomen, in het Provinciegerechtshof in Surrey, een graafschap in Zuidoost-Engeland. Rechter Valliamai Chettiar defineerde de getuigenis van fotograaf Aman Bal "zorgelijk en verwarrend." Tijdens de procedure kwam het paar met bewijs dat aantoonde dat er voortdurend contact is gezocht met de fotograaf. In de afspraken stond een levertermijn van maximaal een jaar na het huwelijk.  

Het viel de rechter op in de bewijzen dat Bal vaak het stel niet beantwoordde. De zeldzame keren dat hij dat wel deed zei hij dat hij bijna klaar was. Volgens de rechter was "geen enkele uitleg van de heer Bal houdbaar. Het zijn hooguit als halfbakken excuses te omschrijven. Het leek erop alsof hij deze excuses letterlijk in de getuigenbank ter plekke verzon." De fotograaf zei in zijn verdediging dat het stel nooit de rekening had vereffend, maar hier ging de rechter niet in mee en noemde het een nutteloos excuus.

De pech van echtpaar in kwestie is geen geval op zich. Bal heeft namelijk ook nog vijf andere zaken tegen hem lopen sinds 2011. De rechter heeft gezegd dat "Uit alle bewijzen in deze zaak, inclusief de onduidelijke verklaring van de heer Bal moet ik opmaken dat het handelen van de heer Bal zijn manier van werken is." In totaal moet de fotograaf een boete betalen van 22.000 dollar. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt