Op een vlucht betaalde ze €5,50 voor "het meest trieste broodje ter wereld": de ervaring van een vrouw

Janine image
door Janine

27 Augustus 2021

Op een vlucht betaalde ze €5,50 voor "het meest trieste broodje ter wereld": de ervaring van een vrouw
Advertisement

Het eten dat in het vliegtuig wordt geserveerd staat zeker niet bekend als de beste, zowel qua kwaliteit als kwantiteit. Op eersteklasvluchten of op intercontinentale vluchten is de situatie anders; maar wie in het vliegtuig eten bestelt, weet dat je geen restaurantwaardig gerecht kunt verwachten, ook al zijn de prijzen nog steeds bovengemiddeld: in sommige gevallen kun je zelfs geen snacks verwachten die naar snacks smaken. De foto die een vrouw op Twitter plaatste, ging meteen het web over: op een vlucht van Ryanair kreeg ze “het meest trieste broodje ter wereld" voor een prijs van €5,50.

via lizzienugent/Twitter

Advertisement
Fotis Christopoulos/Unsplash

Fotis Christopoulos/Unsplash

Hoeveel dingen kun je kopen voor €5,50? In sommige steden kun je er uitstekend street food voor kopen, in sommige restaurants of in sommige trattoria's zelfs een respectabel voorgerecht. Een vrouw, een passagier op een vlucht met Ryanair, kocht voor dat bedrag wat zij noemde “het meest trieste broodje ter wereld" en - kijkend naar de foto's - is het gemakkelijk te begrijpen waarom. Het is een groot broodje - verkocht als een "bacon sandwich" - dat van binnen praktisch leeg is: er zijn slechts twee miezerige plakjes spek, zeker niet genoeg om de prijs te rechtvaardigen. Geen sauzen, geen kaas, er is zelfs geen blaadje sla om het er wat aantrekkelijker uit te laten zien.

Advertisement
lizzienugent/Twitter

lizzienugent/Twitter

Liz Nugent publiceerde de foto op Twitter, een vriendin van de vrouw die deze trieste ervaring beleefde: Aimee Woods - degene die de sandwich kocht - stuurde de foto naar haar vriendin en klaagde over wat haar was geserveerd. Liz plaatste de foto en vroeg zich af of die sandwich hetzelfde was als die in de advertentie. Bij de publicatie van de Tweet waren er veel reacties. Een persoon schreef: "Het is als een mentaal experiment over hoe het concept van een “broodje spek” kan worden gereduceerd.” Weer een ander grapte dat alle extra ingrediënten apart moeten worden betaald, zoals het geval is bij de keuze van de zitplaats of andere aanvullende diensten aan boord van vliegtuigen. Iemand raadde aan om nooit voedsel aan boord van een vliegtuig te kopen: we weten dat de prijzen hoog zijn en de kwaliteit niet de beste. De vrouw gaf echter toe dat de rest van de vlucht aangenaam was en het cabinepersoneel altijd beleefd en attent. Ze at de sandwich alleen omdat ze honger had: het zag er niet bepaald uitnodigend uit. Heb jij ooit zo'n ervaring gehad?

Advertisement