De lerares maakt een "wrede" opmerking op een opdracht van een leerling: de vader vraagt ​​om haar ontslag - Curioctopus.nl
x
De lerares maakt een "wrede" opmerking…
15 keer waarin de buren het leven in de buurt een stuk interessanter en leuker hebben gemaakt Werknemers ontdekken bij toeval een heilige steen uit het oude Rome die verband houdt met de legende van Romulus en Remus

De lerares maakt een "wrede" opmerking op een opdracht van een leerling: de vader vraagt ​​om haar ontslag

26 Augustus 2021 • Door Janine
1.282
Advertisement

Laten we eerlijk zijn: niemand wilde graag een laag cijfer op school halen. Hoewel het kan gebeuren, is een bijzonder negatieve evaluatie niet goed voor het zelfrespect van een student. Natuurlijk kan het een stimulans zijn om het de volgende keer beter te doen, maar als het lage cijfer gepaard gaat met een weinig vleiende opmerking van de docent, bestaat het risico dat de waardigheid van de leerling wordt aangetast.

Dit is wat waarschijnlijk de verontwaardiging heeft gewekt van de vader van een jonge Amerikaanse student, die volgens hem “verbijsterd” was na het lezen van een beoordeling die een lerares had achtergelaten op de wiskundetest van zijn zoon. Een zin die de man zo onaanvaardbaar vond dat hij deze openbaar maakte, en zelfs een petitie activeerde om de lerares te laten ontslaan en zo een verhit debat op gang bracht.

foto: Change.org

"Absoluut zielig. Hij beantwoordde 13 vragen in 3 minuten, triest.” Dit allemaal vergezeld van een verdrietig gezicht. Toen de vader in kwestie de opmerking van de docente las, werd hij woedend, maakte de episode viraal op het web, deelde de foto van de opdracht in kwestie op sociale media en ging zelfs zo ver dat hij een petitie startte om de docente te laten ontslaan.

De reden? Dat oordeel zou volgens hem te "wreed" zijn geweest, zo laag dat het een onderzoek door het schoolbestuur en het daarbij horende verzoek tot ontslag rechtvaardigen. "Ze is het hele jaar onbeschoft tegen hem geweest", zegt Chris Piland, de vader van de leerling in kwestie. "Het frustreert me enorm dat iemand het zich kan veroorloven om deze dingen op een toets van een kind te schrijven."

"We zullen proberen te doen wat het beste is voor de leerlingen, en de kwestie onderzoeken", lieten ze vanuit de school weten, tussenbeide komend over wat in korte tijd een echte zaak is geworden. De episode had zo'n brede weerklank dat er geen gebrek was aan reacties van veel mensen op internet. De reacties waren letterlijk verdeeld, tussen degenen die de vader steunen en degenen die in plaats daarvan zijn reactie overdreven vonden, evenals het verzoek om de lerares te ontslaan.

Ter ondersteuning van de leraar, werd zelfs een tegenpetitie op het web gemaakt door degenen die beweren dat ze hoe dan ook op de juiste manier zou hebben gehandeld en haar rol zou hebben gerespecteerd. "Sociale media zouden niet de uitlaatklep moeten zijn voor gefrustreerde ouders", schreef iemand, "ik weet zeker dat iedereen wel eens iets onvriendelijks tegen je kinderen heeft gezegd, het maakt je boos dat iemand ze in jouw plaats heeft berispt”.

Terwijl de schoolautoriteiten het onderzoek naar de lerares voortzetten, heeft de vader van de leerling laten weten dat de school de mogelijkheid van haar ontslag niet heeft uitgesloten.

Wat vind jij? Overdreef de lerares echt en zou ze ontslag verdienen of niet?

Tags: SchoolVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt