Hij loopt zijn appartement in Japan binnen en vindt een gigantische duizendpoot

Janine image
door Janine

30 Augustus 2021

Hij loopt zijn appartement in Japan binnen en vindt een gigantische duizendpoot
Advertisement

We denken dat het mogelijk is om sommige scènes alleen in horrorfilms te zien: de hoofdpersoon beleeft tegenslagen of slechte ervaringen en weet, geholpen door iemand, het gevaar te omzeilen. De hoofdpersoon van dit verhaal is er wel in geslaagd om het gevaar te omzeilen, maar niet voordat hij een grote angst heeft ervaren. Een gebruiker op Reddit plaatste een foto van een gast die hij in zijn appartement vond. Maar waar ter wereld werd het wezen waargenomen? Als je jezelf deze vraag ook hebt gesteld, is het antwoord: in Japan.

via saucy_lemur/reddit

Advertisement
saucy_lemur/reddit

saucy_lemur/reddit

De gebruiker vertelt dat hij zijn appartement in Japan binnen liep en dit gigantische en angstaanjagende wezen zag, waarvan hij een foto heeft gemaakt die hij vervolgens heeft gedeeld. Het is een spinduizendpoot die ook als Scutigera Coleoptrata bekendstaat. We hebben allemaal weleens een duizendpoot gezien: het zijn kleine, langwerpige wezens. Maar de spinduizendpoot is anders, omdat hij veel groter en veel sneller is. Hij heeft 15 paar poten en kan met zijn stijve lichaam snel over muren lopen. Hij komt oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied, hoewel hij zich heeft verspreid naar andere delen van de wereld. De Scutigera Coleoptrata is ongevaarlijk voor de mens, ook al kan hij, als hij zich aangevallen voelt, bijten: het is een verdedigingsmechanisme. De insectenbeet is echter niet gevaarlijk: het is vergelijkbaar met een bijensteek. Het veroorzaakt lichte pijn en ongemak op de plek waar je bent gebeten, dat binnen een paar uur verdwijnt.

Ondanks dat hij enorm en schijnbaar dreigend is, is dit wezen buitengewoon rustig. Als hij ongestoord wordt gelaten, kan hij ook nuttig zijn om andere ongewenste dieren in het appartement, zoals spinnen en kakkerlakken, weg te houden: het is in feite een door insecten gedragen dier. De Scutigera Coleoptrata negeert meestal mensen, maar het is zeker moeilijk te negeren. Het is niet ongewoon om het op de muren van een huis te vinden: het wordt een “spinduizendpoot” genoemd, juist omdat hij meestal in bewoonde omgevingen leeft. Deze enorme duizendpoot die op de deur zat, was geen bijzonder welkome gast voor de Reddit-gebruiker. Had jij in zo'n situatie je hoofd koel kunnen houden?

Advertisement