“Breng je kinderen diversiteit bij”: de uitbarsting van de vader van een kind dat gepest werd door middel van stenen gooien

Janine image
door Janine

05 September 2021

“Breng je kinderen diversiteit bij”: de uitbarsting van de vader van een kind dat gepest werd door middel van stenen gooien
Advertisement

Hoewel we vaak proberen het publiek bewust te maken van een kwestie als pesten, blijven we maar al te vaak getuige zijn van episodes die eigenlijk niet zouden moeten plaatsvinden. Ten koste van kinderen en jongeren die, zonder ergens schuldig aan te zijn, de ergste intimidatie ondergaan om de meest zinloze en uiteenlopende redenen, die allemaal een gemeenschappelijke factor delen: intolerantie.

Helaas weet zelfs de kleine Jackson Bezzant, een Amerikaans kind dat lijdt aan het Treacher Collins-syndroom, een zeldzame ziekte die de ontwikkeling van botten en gezichtsweefsels aantast, er alles van. Helaas hebben de pestkoppen hem ook niet gespaard, op een manier die ons schokte. Daarom besloot zijn vader in te grijpen, de situatie aan iedereen bekend te maken en de ogen van veel ouders te openen.

via Inside Edition

Advertisement
All for Fun Photography by Barb Morgan/Facebook

All for Fun Photography by Barb Morgan/Facebook

"Leer je kinderen om diversiteit te respecteren". Met deze woorden uitte Dan Bezzant zich op zijn Facebook-profiel en probeerde hij op de gevoelens van veel mensen in te spelen, nadat hij had ontdekt wat andere kinderen zijn zoon aandeden. Stenen gooien, scheldwoorden als "monster" en een lange reeks beledigende opmerkingen over zijn uiterlijk zijn slechts enkele van de pesterijen die Jackson heeft moeten doorstaan.

Toen zijn vader Dan hoorde wat er op school gebeurde, was hij ongelooflijk geschokt en na een eerste moment van wanhoop besloot hij dat hij iets moest doen, zijn verhaal aan de wereld vertellen.

Advertisement
Sarah Ann Braegger/Facebook

Sarah Ann Braegger/Facebook

"Neem even de tijd en stel je voor dat Jackson je zoon is - zo is in de post te lezen - leer je kinderen over mensen met speciale behoeften, praat met hen over mededogen en liefde voor anderen."Sinds dat moment is de post viraal gegaan en is het een echte oproep tot tolerantie en begrip geworden. "Deze boodschap is niet alleen voor mijn zoon, maar voor alle kinderen die gepest worden”, schreef Dan.

In een toestand als die waarin de jongen leeft, die al een zware operatie heeft moeten ondergaan en bijna doof is, is het niet moeilijk voor te stellen dat pesten nog meer frustratie en verdriet zal veroorzaken.

Dan Bezzant/Facebook

Dan Bezzant/Facebook

Gelukkig bleef Dan's oproep niet ongehoord, aangezien de man, nadat hij zich op Facebook had uitgelaten, vele ondersteunende berichten ontving, om nog maar te zwijgen van het feit dat verschillende ouders en kinderen hebben beloofd zijn zoon in de gaten te houden om hem te beschermen tegen pesterijen. We moeten alleen maar hopen dat het niet zo ver hoeft te komen, en dat we een echt bewustzijn kunnen bereiken van de gevolgen die pesten kan veroorzaken.

Advertisement