x
Meisje redt hommel en "adopteert”…
Moeder geeft £2000 uit aan de kleding van haar zoon: hij weigert naar school te gaan in merkloze kleding Deze mysterieuze

Meisje redt hommel en "adopteert” haar als huisdier: ze volgt haar overal en slaapt met haar

31 Augustus 2021 • Door Janine
2.200
Advertisement

Als we aan een huisdier denken, gaan onze gedachten ongetwijfeld onmiddellijk naar een hond of een kat en gaat dan verder naar andere wezens die al met al wijdverbreid en algemeen zijn. Niemand zou ooit denken dat je een bestuivend insect kunt adopteren en het kunt behandelen alsof het een echte vriend is, tot het punt dat je het mee kunt nemen op uitstapjes en er mee kunt slapen.

Niemand misschien, maar niet Lacey Shillinglaw, de dertienjarige waarover we je gaan vertellen die, terwijl ze haar hond uitliet, een hommel op straat op de grond tegenkwam, zichtbaar in de problemen door waarschijnlijk een gebroken vleugel. Na een poging om het insect op enkele bloemen te zetten, had het meisje nooit verwacht dat ze haar zou volgen. En vanaf dat moment begon een op zijn zachtst gezegd bijzondere vriendschap.

via: Daily Mail

Lacey probeerde minutenlang om de hommel in haar habitat te laten, maar het lukte niet. Terwijl ze naar haar zoemde, wilde het dier haar volgen. Dus ging het meisje naar huis met het vriendelijke insect op haar schouder.

Na een paar dagen was het probleem met de vleugel opgelost en werd Betty - zo noemde Lacey de hommel - het huisdier van het meisje. Ze volgt haar praktisch overal, van winkels tot uitjes met vrienden, en slaapt zelfs naast haar, in een glazen pot die het meisje naast haar bed heeft gezet.

Volgens wat de dertienjarige zei, vergezelde de hommel haar zelfs tijdens een bowlingwedstrijd met haar leeftijdsgenoten, waarbij ze weigerde buiten de faciliteit te blijven. En het is niet ongewoon dat, terwijl Lacey haar dagelijkse inkopen doet, mensen die ze tegenkomt stomverbaasd zijn om haar naar de winkels te zien gaan, alsof het niets is, met de hommel op haar voorhoofd.

Advertisement

Natuurlijk: voor sommigen lijkt het misschien een beetje vreemd, vooral als je bang bent voor insecten. Voor Lacey is alles echter normaal, integendeel, de vriendschap met Betty is iets waar ze elke dag trots op is. "Ik ben erg blij - zei ze - ik breng graag mijn tijd met haar door, ze is erg zacht".

"Het is absoluut schattig - zei de moeder van het meisje - Betty klimt in haar haar en blijft de hele dag bij haar, kruipt op haar gezicht, op haar bril en zelfs tussen haar tenen".

En Lacey zorgt goed voor haar "huisdier" de hommel: ze voedt het met suikerwater, honing en jam en elke keer als ze haar meeneemt naar de tuin, keert het insect na een paar rondjes naar haar terug. Als het tijd is om te slapen en ze haar in de pot stopt, sluit ze de pot niet met het deksel en blijft de hommel daar verbazingwekkend genoeg in zitten.

Kortom: een werkelijk unieke vriendschap, nietwaar? Hoewel hommels meerdere keren kunnen steken, is dit nog nooit gebeurd en zal dat waarschijnlijk ook niet gebeuren. Zou jij zo'n insect bij je willen houden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt