Dit is het sterkste bier ter wereld: een glas is genoeg om de grenzen te overschrijden - Curioctopus.nl
x
Dit is het sterkste bier ter wereld:…
Is deze foto in kleur of zwart-wit? De optische illusie die veel mensen heeft verward en geamuseerd Kunstenaar haalt €72.000 op voor een werk, maar presenteert blanco doeken aan het museum en vlucht weg

Dit is het sterkste bier ter wereld: een glas is genoeg om de grenzen te overschrijden

07 Oktober 2021 • Door Janine
2.459
Advertisement

Bierliefhebbers opgelet: hier is een uitdaging die je misschien niet wilt aangaan. Heb je ooit gedacht dat je een eenvoudig biertje kon vergelijken met de sterkste sterke drank op de markt?

Ja, dit bier zal je verbazen, want het alcoholgehalte is 67,5% tegen 5% van de bekendste bieren. Het is duidelijk dat, aangezien het een volwaardige sterke drank is, je de goede oude pint moet vergeten: Snake Venom (wat letterlijk "slangengif" betekent) kan alleen worden geproefd in een borrelglaasje van 35 ml. Ben je er nog steeds van overtuigd dat je het wilt proeven?

foto: Amazon

Gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij die in het verleden al bekroond werd voor zijn ambachtsbier Armageddon met een alcoholgehalte van bijna 65%, slaagt de nieuwe inzending Snake Venom erin om elk record te breken met zijn 67 procent.

Met een sterke en beslissende smaak doet het niet denken aan het klassieke tapbier dat we allemaal gewend zijn, maar een klassieke whisky met een ambersmaak en een nootachtige afdronk. Een ongewone nieuwigheid die de moedigste bierliefhebbers meteen intrigeerde, in de hoop eindelijk iets nieuws te kunnen proberen. Het succes van Snake Venom kwam onmiddellijk, waardoor het een van de meest gewilde bieren ter wereld is.

De sterke drank is echter nog niet overal te koop, maar als je toevallig Engeland bezoekt, houd er dan rekening mee dat Snake Venom 76 pond per fles kost. En omdat het niet zomaar een biertje is, kun je er ook niet comfortabel van genieten in een gewoon bierglas - de brouwerij raadt aan om het in porties van 35 ml per keer te drinken (vergelijkbaar met de hoeveelheid die in een borrelglaasje past).

De meeste pilsbieren die we in onze vertrouwde pubs vinden, overschrijden nooit de drempel van 10% alcoholgehalte. Zelfs in het geval van sterke alcohol is het onwaarschijnlijk dat ze de 40 procent overschrijden, zelfs in de meest "extreme" gevallen. Maar dit bier verslaat alles: wie iets nieuws en sterkers wil, kan een slokje proberen.

Bovendien wordt elke fles van 330 ml verkocht met een stempel die de authenticiteit bewijst, en vergezeld van een briefje dat consumenten waarschuwt om verantwoord te drinken. Er staat: "Dit bier is niet voor bangeriken, het wordt aanbevolen om ervan te genieten in borrelglaasjes van 35 ml. We zijn niet verantwoordelijk voor de risico's die u kunt nemen en we moedigen u niet aan om stoer te zijn, daarom kunt u per bestelling maximaal 2 flessen kopen!"

Kortom: de makers van het drankje waren heel duidelijk. Als je besluit het te proberen, onthoud dan altijd dat alcohol slecht kan zijn voor je gezondheid en daarom is het noodzakelijk om het op verantwoorde wijze te gebruiken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt