Zijn dochter laat de werkster doorgaan voor een dief en hij straft haar door haar in de tuin te laten slapen

Janine image
door Janine

03 Oktober 2021

Zijn dochter laat de werkster doorgaan voor een dief en hij straft haar door haar in de tuin te laten slapen
Advertisement

Het is niet gemakkelijk om een ​​vreedzame en constructieve relatie met kinderen aan te gaan, vooral niet wanneer ze bepaalde periodes van hun groei doormaken. Geen enkele ouder wordt geboren met een opleiding over hoe het moet, en het is zeker dat er in de praktijk veel dingen worden geleerd uit min of meer plezierige alledaagse ervaringen.

De vader, de hoofdpersoon van ons verhaal, weet het perfect, die, hoewel hij er aanvankelijk van overtuigd was gelijk te hebben, had twijfels en bedenkingen die hem ertoe brachten om op het web om een ​​mening te vragen voor een beslist unieke straf die hij aan zijn zestienjarige dochter meedeelde. Een meisje dat zich schuldig maakte aan nogal negatief gedrag, tegen een persoon die aan het werk was en die niets aan haar slechte humeur en haar problemen kon doen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via HallNum032/reddit

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

"Ik merkte onlangs dat mijn dochter zich misdroeg - schreef de vader in een bericht op Reddit - door voortdurend commentaar te geven op het uiterlijk van anderen, ze op onaantrekkelijke manieren noemde en ongevoelig bleek te zijn. Het is alsof ze een filter of iets dergelijks kwijt was geraakt, omdat ze meestal beleefd is, mijn vrouw vermoedt dat dit plotselinge gedrag een gevolg is van het feit dat ze op school met nieuwe meisjes omgaat.”

Een noodzakelijk uitgangspunt om beter te contextualiseren wat het meisje deed. Volgens de woorden van haar vader, was een van de belangrijkste “doelwitten” van haar ongepaste gedrag de huishoudster, die herhaaldelijk en grof werd beledigd door het meisje. Ondanks talloze discussies en verwijten van haar ouders is de houding van de tiener niet veel veranderd, sterker nog, het is verslechterd.

"Meerdere keren heeft mijn dochter het op onze werkster gemunt - vervolgde de man in zijn post - met kritiek op haar fysieke verschijning en ze noemde haar “vies”. Ik nam een ​​standpunt in en vertelde haar dat ik haar straf zou geven als ze zo zou doorgaan". En uiteindelijk is dat precies wat er is gebeurd.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Vorige week moest mijn dochter naar een feest en diezelfde dag beledigde ze de werkster. Op dat moment - schreef de vader - strafte ik haar door haar te verbieden naar het feest te gaan". Een oplossing waar het meisje het niet mee eens was, die besloot haar eigen wraak te bedenken.

"Een paar dagen later kwam ze naar me toe en zei dat ze haar iPhone niet meer kon vinden - is te lezen op Reddit - nadat ze overal had gezocht. Ze vroeg me haar nummer te bellen en dat deed ik. Mijn vrouw en ik waren stomverbaasd om te ontdekken dat de iPhone in de tas van onze werkster rinkelde. Ze ontkende en huilde en zei dat ze de telefoon nooit had aangeraakt en ook geen idee had hoe hij daar in terecht was gekomen. Ik merkte dat mijn dochter haar herhaaldelijk een dief noemde, dus ik zei dat ze daarmee moest stoppen en naar haar kamer moest gaan. Ik controleerde de videocamera voordat ik verder ging met de discussie en zag dat mijn dochter haar iPhone in de tas van onze werkster had gestopt. Ik was woedend."

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Nadat ze haar excuses had aangeboden aan de werkster, moest de man zijn dochter wel opnieuw straffen, dit keer met veel drastischer maatregelen. "Ik vertelde haar dat ze straf had en dat ze de nacht in de tuin moest doorbrengen (ze heeft een fobie voor ziektekiemen), ze huilde en smeekte me om haar niet te laten slapen tussen het vuil, de insecten en de warmte, maar ik was overbiddelijk". De man besluit de post door te stellen dat hij het had geprobeerd met meer "klassieke" straffen, zoals het schoonmaken van het huis, maar in die gevallen stopte de dochter bewust dagenlang met eten, om zichzelf in gevaar te brengen.

Dus vroeg hij Reddit-gebruikers of hij er goed aan had gedaan om te doen wat hij deed, en er was geen gebrek aan antwoorden. De meeste gebruikers hebben hun solidariteit betuigd met de vader, begrepen zijn redenen en die van zijn gebaar, en stelden ook alternatieve oplossingen voor, gezien de situatie.

Wat vind jij? Had deze vader gelijk om voor een soortgelijke straf te kiezen, of overdreef hij?

Advertisement