"De verkoopster weigerde me te helpen omdat ik doof ben": de hartverscheurende uitbarsting van een vrouw

Janine image
door Janine

30 September 2021

"De verkoopster weigerde me te helpen omdat ik doof ben": de hartverscheurende uitbarsting van een vrouw
Advertisement

Er wordt gezegd dat klanten altijd gelijk hebben en dat elk bedrijf, als het een toekomst wil hebben, zich moet inzetten om aan de behoeften en verzoeken van klanten te voldoen, zonder onderscheid en discriminatie. Inclusiviteit moet niet zomaar een slogan zijn, maar een beleid dat in elk proces doorgevoerd moet worden om iedereen zich - en zonder onderscheid - geaccepteerd te laten voelen. Shannon Heroux is een 32-jarige vrouw die doof is en zich inzet voor het delen van inhoud op TikTok om het bewustzijn over dove mensen te verspreiden. Ze was onlangs de hoofdpersoon van een zeer onaangename episode, die ze in tranen aan haar volgers vertelde.

via shannon_heroux/TikTok

Advertisement
shannon_heroux/TikTok

shannon_heroux/TikTok

Shannon vertelt dat ze naar haar favoriete winkel in Los Angeles ging om producten te kopen. Het gaat om Dunkin' Donuts, een bekende Amerikaanse keten die donuts en koffie verkoopt. In haar video legt Shannon uit hoe de verkoopster weigerde haar te bedienen omdat ze doof was. Shannon draagt ​​meestal een cochleair implantaat in haar linkeroor, maar ze droeg het die dag niet en hoorde daarom niet wat haar werd verteld. De vrouw kan perfect liplezen, maar aangezien we door Covid-19 allemaal mondkapjes dragen, is de situatie voor Shannon - en voor alle doven - complexer geworden.

Shannon vertelde de verkoopster vervolgens expliciet dat ze doof was en herhaalde verschillende keren: "Ik kan je niet horen, ik kan je niet horen", maar deze laatste weigerde het masker iets te laten zakken - ondanks alle andere veiligheidsmaatregelen in het restaurant - om Shannon te laten liplezen. Shannon spreekt perfect, en misschien geloofde niemand daarom dat ze doof was. Ze werd geweigerd en wat Shannon zo erg vond, was de manier waarop ze werd behandeld en de manier waarop het personeel weigerde haar behoeften te begrijpen: ze voelde zich vernederd.

Advertisement
shannon_heroux/TikTok

shannon_heroux/TikTok

De video van de vrouw, waarin ze zegt: "Ik wil mensen bewust maken van waarom dit niet kan”, werd al snel bijna 14 miljoen keer bekeken. De vrouw vertelde de lokale pers dat ze haar gehoor verloor toen ze nog maar 4 jaar oud was, als gevolg van een misvorming van het binnenoor. Het implantaat dat ze draagt, stelt haar in staat een bijna normaal leven te leiden: het apparaat is zeer comfortabel en praktisch onzichtbaar.

Mike Mozart/Flickr

Mike Mozart/Flickr

Veel mensen steunden de vrouw na het zien van de video en vertelden hun ervaringen: het lijkt erop dat niet alle plaatsen klaar en open zijn om de beperkingen van klanten het hoofd te bieden, die zich daarom onbegrepen en gediscrimineerd voelen. Shannon had vervolgens een ontmoeting met de manager van Dunkin' Donuts, die haar excuses aanbood voor het incident en mogelijke toekomstige oplossingen voorstelde, in de hoop dat een dergelijke episode bij geen enkele klant meer zal gebeuren.

Advertisement