Jongen vindt een 100 jaar oude spijkerbroek van Levi’s: het bevond zich in een verlaten mijn

Janine image
door Janine

11 Oktober 2021

Jongen vindt een 100 jaar oude spijkerbroek van Levi’s: het bevond zich in een verlaten mijn
Advertisement

Iedereen die van jeans houdt, zal dol zijn op dit artikel. Niet iedereen verkent toevallig verlaten mijnstadjes en bovendien vindt niet iedereen toevallig een originele Levi Strauss-jeans uit de late jaren 1800, toen denim nog als werkbroek werd gebruikt vanwege het belangrijkste kenmerk: robuustheid.

Als kledingstukken van Levi's tegenwoordig als extreem modieus worden beschouwd, was de situatie in het verleden heel anders. Vintage stukken van dit bekende merk verkopen snel. Dankzij zijn ondergrondse zoektochten slaagde Brent Underwood er echter in om kledingstukken te vinden die nu echte zeldzaamheden zijn.

via Ghost Town Living/Youtube

Advertisement

Brent is een Amerikaanse jongen die al sinds zijn kindertijd in de buurt van het verlaten mijnstadje Cerro Gordo, in Californië woont. Gefascineerd door die ondergrondse wereld, beloofde hij zichzelf altijd dat hij op een dag een manier zou vinden om de muren af te klimmen en af ​​te dalen in die onbekende diepten om de geheimen ervan te ontdekken.

Tegenwoordig is hij zelfs een beroemde ontdekkingsreiziger over de hele wereld dankzij de vele video's die op sociale netwerken zijn gepubliceerd. Brent verkent de diepten van de steengroeve en hoopt artefacten te vinden die hem het verhaal van zijn geboortestad kunnen vertellen. Tot zijn grote vreugde kwam hij tijdens de laatste "geofysische" expeditie zelfs een vreemde verrassing tegen.

Om de vermoeiende afdaling aan te kunnen, moest Brent enkele honderden meters touw en een zeer precaire ladder gebruiken. Dankzij zijn vaardigheden en zijn moed kon hij echter zonder problemen afdalen. Op de eerste verdieping ziet hij echter meteen wat lijkt op opgestapelde kleren. Toen hij de kleren naderde en zorgvuldig bekeek, realiseerde hij zich hun waarde: het waren oude Levi's jeans.

Advertisement
Ghost Town Living/Youtube

Ghost Town Living/Youtube

Terwijl het ooit heel eenvoudige werkjeans waren, is hun waarde tegenwoordig enorm gestegen, omdat er zoveel verzamelaars zijn die zouden betalen voor originele items uit de late negentiende eeuw.

Het beroemde merk Levi Strauss & Company begon sinds het midden van de negentiende eeuw met het maken van de beroemde spijkerbroek en ontdekte hoe resistent deze nieuwe stof was en geschikt voor handmatig werk omdat het erg moeilijk was dat het zou scheuren. Levi's begon voornamelijk zaken te doen in San Francisco tijdens de goud- en zilverkoorts in Californië, omdat er talloze mijnen werden gegraven en de mijnwerkers kleding nodig hadden die geschikt was voor het harde werk.

Ghost Town Living/Youtube

Ghost Town Living/Youtube

Brent zei dat hij enthousiast was over de ontdekking ervan, heel goed wetende dat hij enkele unieke stukken van de geschiedenis van zijn stad in handen had.

Advertisement