Veganistische vrouw beschuldigt supermarkt ervan haar te hebben misleid door haar vlees te laten eten

Janine image
door Janine

30 Oktober 2021

Veganistische vrouw beschuldigt supermarkt ervan haar te hebben misleid door haar vlees te laten eten
Advertisement

In Australië daagde een vrouw supermarktgigant Coles uit omdat ze, volgens haar, producten met kip tentoonstelden met afbeeldingen die iemand die op zoek is naar veganistisch voedsel kunnen misleiden.

“Jullie bieden producten voor veganisten aan op hetzelfde schap en met een afbeelding die erg lijkt op die van kipnuggets", aldus de vrouw in haar protestbrief. "Producten die zijn toegewijd aan degenen die de wereld willen beschermen, moeten op een speciale afdeling staan, zodat ze niet met anderen kunnen worden verward", voegde de vrouw eraan toe.

via The Mirror

Advertisement

Heidi_Marshman/Twitter

De supermarkt antwoordde de vrouw, verontschuldigde zich voor het ongemak en legde uit dat het niet mogelijk zou zijn om de producten in twee speciale afdelingen te onderscheiden gezien de kleine omvang van de vele winkels. Coles-supermarkten zijn een enorme commerciële realiteit in Australië. Met hun 100.000 medewerkers presenteren ze verkooppunten van alle soorten en maten verspreid over alle uithoeken van het nationale grondgebied. Deze klant had echter een bijzondere klacht.

“Op hetzelfde schap”, schreef de vrouw, “zijn er producten voor veganisten en producten met kip. Iets wat gemakkelijk misleidend kan zijn, aangezien deze producten vaak ook zeer vergelijkbare reclame-afbeeldingen hebben. Het is duidelijk dat ze willen proberen degenen vlees te laten eten die dat juist niet willen”.

De reactie van Coles liet niet lang op zich wachten. Het supermarktpersoneel antwoordde dat het niet de bedoeling was een consument te misleiden, maar dat differentiatie in veel winkels niet mogelijk was. Volgens Coles zou dit alleen een technisch probleem zijn van de presentatie van de verpakkingen, moeilijk op te lossen in structuren die zo klein zijn dat het niet mogelijk is om duidelijk identificeerbare verschillende compartimenten te creëren.

Advertisement
Not the actual photo - Joshua Rawson-Harris/Unsplash

Not the actual photo - Joshua Rawson-Harris/Unsplash

Deze reactie leek de vrouw onvoldoende en zou volgens haar alleen maar een gebrek aan aandacht aan het licht brengen bij consumenten die zich meer bewust zijn van het belang van een ecologisch dieet. Op sociale media is er veel gesproken over dit standpunt. Volgens sommigen vertegenwoordigen veganisten een te "extremistische" rand van een correcte ecologische positie in haar fundamenten. Een starheid die leidt tot het zien van vijanden waar die er niet zijn.

“Ik vind het de plicht van de consument om etiketten zorgvuldig te lezen. Een bewuste aankoop moet gebaseerd zijn op aandacht voor de ingrediënten en hun plaats van herkomst", schrijft een gebruiker. "Naar mijn mening", schreef een ander, "is het veel ernstiger wanneer er verwarring wordt gecreëerd tussen producten met gluten en producten zonder gluten, aangezien degenen die deze stof niet verdragen dan zeer ernstige lichamelijke reacties hebben."

Anderen daarentegen hebben zich naast deze klant opgesteld om ook van distributeurs om meer transparantie te vragen voor producten voor de meest veeleisende of milieubewuste groepen consumenten.

Wat vind jij?

Advertisement