De ontroerende boodschap van de langste vrouw ter wereld: "diversiteit is rijkdom"

Janine

18 Oktober 2021

De ontroerende boodschap van de langste vrouw ter wereld: "diversiteit is rijkdom"
Advertisement

Wereldrecordhouder zijn en bekendheid verwerven, zijn niet altijd synoniem met een vredig, zorgeloos leven. Rumeysa Gelgi weet hier zeker iets van, de jonge Turkse vrouw die op 24-jarige leeftijd door het Guinness World Records werd uitgeroepen tot de langste vrouw ter wereld.

Het is niet de eerste keer dat deze vrouw publieke aandacht krijgt. Al in 2014 kreeg ze de eerste officiële erkenning voor haar recordlengte. Een aandoening die voor Rumeysa echter ook synoniem is met lijden. Die ongewone gestalte komt in feite voort uit een pathologie waaraan de vrouw lijdt, en die verschillende ongemakken en opofferingen met zich meebrengt. Gelgi is echter nooit ontmoedigd en heeft besloten haar bekendheid te gebruiken om een ​​sterke en motiverende boodschap naar de wereld te sturen: "accepteer jezelf zoals je bent", en waardeer diversiteit.

via CNN

Advertisement
Guinness World Records

Guinness World Records

215,16 centimeter: een werkelijk recordbrekende lengte, die van de Turkse Rumeysa Gelgi. Door het syndroom van Weaver, een zeldzame genetische ziekte die onder andere zorgt voor een versnelde en overmatige groei, was ze in 2014 al een hele lange tiener en daarvoor verdiende ze een Guinness record.

Haar dagelijks leven is echter geenszins eenvoudig. Door deze situatie is de vrouw vaak gedwongen zich in een rolstoel te verplaatsen of voor korte afstanden een rollator te gebruiken. Dit alles was voor haar echter nooit een reden tot verdriet of ontmoediging.

Integendeel, sinds ze bekend begon te worden, heeft ze besloten dat ze er alles aan zou doen om zo veel mogelijk mensen over de hele wereld te inspireren en motiveren om niet ontmoedigd te raken, zelfs niet bij de grootste moeilijkheden. Zo is ze via haar sociale kanalen de vaandeldrager geworden van prachtige boodschappen van tolerantie en acceptatie, nuttig en zeer belangrijk voor iedereen die zich in situaties bevindt waar hij niet tevreden over is en die problemen veroorzaken.

Advertisement

"Elk nadeel kan worden omgezet in een voordeel voor jezelf - zei ze - dus accepteer jezelf zoals je bent, wees je bewust van je potentieel en doe altijd je best". Woorden die helemaal niet vanzelfsprekend zijn, gezien haar toestand, die Rumeysa altijd met enorme moed en standvastigheid heeft beleefd.

"Het is een eer om Rumeysa weer te verwelkomen in ons Book of Records - zei Craig Glenday, hoofdredacteur van Guinness World Records - haar trots en ontembare geest zijn een echte inspiratiebron." Vreemd genoeg heeft de langste man ter wereld, Sultan Kosen, ook de Turkse nationaliteit, en zijn lengte bereikt een indrukwekkende 251 centimeter.

Met haar lengte van 2,15 meter blijft Rumeysa de wereld hoop en positiviteit geven, en we kunnen haar alleen maar complimenteren!

Advertisement