Tante geeft haar neef een lot en ontdekt dat het winnend is: ze vraagt ​​hem het bedrag te overhandigen - Curioctopus.nl
x
Tante geeft haar neef een lot en ontdekt…
Wonderbaarlijke reiniging: 17 plaatsen en voorwerpen die van zeer vuil weer als nieuw zijn geworden

Tante geeft haar neef een lot en ontdekt dat het winnend is: ze vraagt ​​hem het bedrag te overhandigen

20 Oktober 2021 • Door Janine
4.585
Advertisement

Gebaren van vrijgevigheid moeten belangeloos zijn: geschenken moeten worden gegeven voor het geluk van degenen die ze ontvangen, en niet met de hoop dat er persoonlijk gewin zal zijn. Het is echter niet altijd gemakkelijk om blij te zijn voor anderen, en egoïsme neemt vaak de overhand. Een tante vertelde het merkwaardige verhaal op Reddit, wat voor ophef zorgde en veel kritiek opleverde: ze kocht een lot voor haar neef, maar toen ze erachter kwam dat het een winnend lot was, vroeg ze hem om haar bijna het hele bedrag te geven.

via: reddit

De ervaring wordt verteld door de tante, die weet dat ze niet helemaal eerlijk heeft gehandeld. Ze presenteerde haar huidige situatie op deze manier, in de hoop dat gebruikers een volledig beeld van de situatie zouden krijgen en haar daarom een ​​onpartijdig oordeel zouden kunnen geven: “Ik heb een heel moeilijk jaar gehad, ik werd ontslagen en ik heb geen kans op een uitkering. Ik heb een huis en ben erin geslaagd om wat bij elkaar te schrapen om de onroerendgoedbelasting en verzekering te betalen met wat klusjes, maar ik eet bij zowat elke maaltijd ramen. Ik hou van mijn neef en ik kon niet leven met de gedachte dat ik hem geen verjaardagscadeau zou kunnen geven. Ik verzamelde alles wat ik kon en kocht wat krasloten voor hem en hij won. Met het ene lot won hij ongeveer $50 en met het tweede lot won hij een bedrag van vijf cijfers. Ik bedoel, een bedrag die je leven zou veranderen (ik kan niet precies zeggen hoeveel, want in onze staatsloterij zijn de winnaars allemaal publiek domein).

De vrouw vervolgde: “Zijn ouders zijn erg rijk. Mijn neef heeft een volledig gefinancierd studiefonds en alles wat hij nodig heeft. Toen ik erachter kwam, belde ik mijn zus en zei haar dat het heel leuk zou zijn als mijn neef me tenminste 3/ 4 van de overwinning zou geven. Ze vroeg me of ik het meende. Ik zei dat ik het echt nodig had, maar ze hing op. Ik sms'te mijn neef en ik denk dat hij me heeft geblokkeerd. Het punt is, ik heb dit geld NODIG."

De vrouw definieerde zichzelf toen als “vrijgevig” omdat ze vond dat slechts een deel van het bedrag aan hem zou worden gegeven. Reddit-gebruikers twijfelden niet: het verzoek van de vrouw is, ondanks haar financiële situatie, onredelijk. Cadeaus zijn cadeaus en er kan niet om teruggave worden gevraagd; de vrouw heeft dus geen recht op de winst en had er geen aanspraak op mogen maken. Het zou passender en redelijker zijn geweest om hulp te vragen, niet om een ​​deel van de winst van haar neef te vragen. Wat denk jij? Is het verzoek van de vrouw onredelijk?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt