Ze vinden een mobiele telefoon in de maag van een man: hij had hem 6 maanden eerder ingeslikt - Curioctopus.nl
x
Ze vinden een mobiele telefoon in de…
Geen hakken en strakke rokken: deze luchtvaartmaatschappij laat stewardessen comfortabele broeken en schoenen dragen Ze begon te schilderen tijdens de lockdown: vandaag exposeert ze haar werken in een galerie en heeft ze een doek verkocht voor £10.000

Ze vinden een mobiele telefoon in de maag van een man: hij had hem 6 maanden eerder ingeslikt

21 Oktober 2021 • Door Janine
1.181
Advertisement

Elke arts weet het: in een beroep zoals die hij heeft gekozen, ziet hij echt van alles. Het is echter moeilijk om het niveau te bereiken van de Egyptische patiënt die de hoofdrol speelt in de episode waarover we je gaan vertellen. Het verhaal van deze man, die het ziekenhuis binnenkwam en klaagde over hevige buikpijn, ging in korte tijd de wereld rond en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Hij leed niet aan een bijzondere of ernstige pathologie aan de maag, maar hij was het gewoon "beu" van het huisvesten van een element dat er gewoon niet in had moeten zitten. Waar hebben we het over? Over een mobiele telefoon!

via: Gulf Today

Ja, je leest het goed: toen een 33-jarige man naar het Aswan University Hospital in het zuiden van Egypte ging, konden de artsen die hem behandelden hun ogen niet geloven. De patiënt in kwestie klaagde over buikpijn en al snel werd duidelijk dat hij aanhoudende maag-darmproblemen had.

Nadat ze hem aan de juiste klinische tests hadden onderworpen, onthulde een röntgenfoto de waarheid. In zijn maag zat een rechthoekig voorwerp, een vreemd iets dat daar absoluut niet had mogen zitten. Hoewel de identiteit van dit object aanvankelijk niet duidelijk was voor het ziekenhuispersoneel, was het voldoende om wat meer onderzoek te doen om te beseffen dat het om een mobiele telefoon ging!

Het slachtoffer had een oud draagbaar apparaat ingeslikt, zo’n “koelkast”, die nu steeds zeldzamer worden. Niet voor deze man echter, die om nog onverklaarbare redenen er een heeft ingeslikt en een ongelooflijk lange tijd in zijn maag had. In feite zat die telefoon er naar verluidt al 6 maanden.

Met een spoedoperatie vanwege de verwondingen die het voorwerp in zijn organen veroorzaakte, komt de 33-jarige er met een zeer goede kans weer bovenop. Het grootste risico en de grootste bezorgdheid voor hem kwam van de batterij van de mobiele telefoon, evenals de potentieel dodelijke stoffen die erin zaten. Op de vraag wat er is gebeurd, bekende de man dat hij de telefoon zes maanden eerder had ingeslikt, maar dat hij niet de moed had om naar het ziekenhuis te gaan vanwege de schaamte die de hele situatie hem zou hebben veroorzaakt.

De voorzitter van de raad van bestuur van Aswan University Hospital, Mohamed El-Dahshoury, zei dat in deze regio nog nooit een patiënt met een dergelijk probleem is gezien. Te midden van zoveel klinische gevallen, is het voor een arts geen alledaags iets om er zo mee geconfronteerd te worden. Hoewel de oorzaken - en uiteraard ook de modaliteiten - van het doorslikken van die telefoon onbekend blijven, moeten we alleen maar hopen dat de 33-jarige onverteerbare "hapjes" zoals deze zal vermijden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt