Ze veranderen het slot voor de huisgenoot die de huur al 3 maanden niet heeft betaald: de controversiële "uitzetting"

Janine image
door Janine

02 November 2021

Ze veranderen het slot voor de huisgenoot die de huur al 3 maanden niet heeft betaald: de controversiële "uitzetting"
Advertisement

Samenwonen met huisgenoten kan een moeilijke onderneming zijn. Samenleven blijkt namelijk niet altijd te zijn zoals beschreven in de meest bekende Amerikaanse sitcoms. Helaas moet je heel vaak je appartement (of zelfs je kamer) delen met vreemden die qua karakter anders zijn dan wij en met andere gewoonten dan de onze. In deze gevallen is het goed om een ​​manier te vinden om een rustig leven te waarborgen, zoals het delen van de huishoudelijke klusjes. Allemaal heel mooi, ware het niet dat sommige mensen bewust besluiten om de regels van samenleven en hun taken niet te respecteren of, erger nog, hun huur niet te betalen.

Een situatie waar twee meisjes mee te maken kregen, die besloten hun toevlucht te nemen tot harde manieren nadat hun kamergenoot de huur drie maanden lang niet had betaald. Misschien een ietwat extreme keuze, die online een groot debat heeft aangewakkerd.

via ludwid6/TikTok

Advertisement
ludwid6/TikTok

ludwid6/TikTok

Vaak blijkt het leven in een gedeeld appartement ingewikkeld door de extreem kleine ruimtes die altijd netjes moeten worden gehouden. Er kunnen zich echter ernstiger problemen binnenshuis voordoen, vooral wanneer een van de huisgenoten besluit de huur niet te betalen. De twee hoofdrolspeelsters van ons verhaal, gedwongen om de huur te betalen van de derde kamergenoot die in het niets verdween, bevonden zich in deze onaangename situatie.

Na drie maanden besloten de meisjes om zelf "gerechtigheid te krijgen", waarbij ze het slot op de kamer van het meisje dat drie maanden achter liep met de betaling, verwisselden. Maar dat is nog niet alles.

Advertisement
ludwid6/TikTok

ludwid6/TikTok

De twee meisjes belden zelfs een verhuisbedrijf om de kamer te ontruimen van alle meubels en pakten alles in met zwarte vuilniszakken. Alsof dat nog niet genoeg was, filmden de twee meisjes hun gebaar en plaatsten de video op TikTok. In het commentaar stond: "ideeën om een ​​fantastische avond te hebben: schop je kamergenoot eruit en stuur haar spullen terug naar haar ouders omdat ze de huur al 3 maanden niet heeft betaald."

Een wat energieke ontruiming die meteen een online discussie op gang bracht. Er zijn namelijk verschillende gebruikers die denken dat het gebaar van de twee meisjes zelfs kan worden aangeklaagd, aangezien het in feite om een ​​illegale uitzetting gaat. In deze gevallen gaat het in feite om het contract tussen de huurder en de eigenaar van het huis. Als de kamergenoot echter niet in de huurovereenkomst is genoemd, kan het anders zijn, waardoor een hypothetische juridische actie totaal nutteloos is.

ludwid6/TikTok

ludwid6/TikTok

Zelfs een bekend advocatenkantoor interesseerde zich voor de zaak en becommentarieerde de video van de meisjes op deze manier: "Houd er rekening mee dat, ongeacht de status van de kamergenoot op het huurcontract, het nooit legaal is om een huurder uit huis te zetten of fysiek te blokkeren (of een kamergenoot die wettelijke rechten kan hebben die vergelijkbaar zijn met die van een huurder), aangezien het in elk geval privé-eigendom is en er als zodanig specifieke toestemmingen zijn om toegang te krijgen.

ludwid6/TikTok

ludwid6/TikTok

Dus, volgens de woorden van de advocaten, zou de persoon in kwestie die zich zonder huis bevindt en zonder meubels, gemakkelijk juridische stappen kunnen ondernemen tegen de auteurs van de video.

Wat denk jij? Hebben ze een fout gemaakt door hun huisgenoot op deze manier uit het appartement te zetten, of zijn er eigenlijk geen excuses voor het niet betalen van de huur? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement