"Ik ging naar huis en ontdekte dat het zonder mijn medeweten was verkocht": het ongelooflijke verhaal van deze man

Janine image
door Janine

06 November 2021

"Ik ging naar huis en ontdekte dat het zonder mijn medeweten was verkocht": het ongelooflijke verhaal van deze man
Advertisement

Stel je voor: je gaat naar huis, probeert de deur te openen en zonder duidelijke reden past de sleutel niet in het slot. Je kunt niet alleen niet naar binnen, maar al snel ontdek je ook dat er in je woning iemand is gaan wonen zonder dat je er iets van af weet.

Nee, we beschrijven geen situatie uit een film, noch de aanhef van een fictief verhaal, maar we vertellen je precies wat er gebeurde met een man uit Luton, Engeland, toen hij na een paar dagen afwezigheid terugkeerde naar wat hij geloofde dat al meer dan 30 jaar zijn huis was. Het een schokkend en absurd verhaal te noemen zou een understatement zijn, vooral omdat het huis van de ongelukkige eigenaar niet illegaal werd bewoond, maar was gekocht. Lijkt het je ongelooflijk? Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Express.co.uk

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Terwijl hij een paar dagen voor zijn werk in Wales was, kreeg dominee Mike Hall een telefoontje van zijn buren dat hij nooit had verwacht. Verward en bezorgd informeerden de mensen die naast hem wonen hem over wat er in zijn huis gebeurde: er was iemand binnengekomen, en op dat moment verspilde de man geen tijd en haastte zich terug.

Eenmaal in Luton ontdekte hij dat niet alleen de sloten waren veranderd, maar dat zijn mysterieuze "gasten" zelfs renovaties aan het uitvoeren waren. Er was geen spoor van zijn meubels, noch van zijn persoonlijke bezittingen: het huis was leeggehaald. Een echte nachtmerrie voor Hall die, uiteraard, boos werd op de metselaar die het werk deed, luidkeels erop wijzend dat dit zijn huis was en dat hij geen recht had om daar te zijn.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Dus ging de arbeider weg, om terug te keren met wat hij "de nieuwe eigenaar" van het huis noemde. Deze man, geïrriteerd door Hall, beweerde het pand ongeveer een maand eerder te hebben gekocht en beval de dominee te vertrekken. De tussenkomst van de politie was nutteloos, en nadat ze zich ervan hadden vergewist dat er een reguliere verkoopakte was uitgevoerd, beperkten ze zich tot de verklaring dat het een civiele zaak was, en nodigden ze Mike Hall uit "het huis te verlaten en contact op te nemen met zijn advocaten".

"Ik was geschokt - zei Hall - niet alleen nadat ik zag in welke staat mijn huis verkeerde, maar ook vanwege wat de politie me vertelde. Ze geloofden niet dat er een overtreding was gepleegd, het was gewoon ongelooflijk".

Nigel Cox/Wikimedia - Not the actual photo

Nigel Cox/Wikimedia - Not the actual photo

Uit latere onderzoeken werd ontdekt dat het huis van de dominee daadwerkelijk was verkocht, zonder zijn medeweten, voor 131.000 pond, compleet met geregistreerde documenten en akten. Maar dat is nog niet alles: het rijbewijs van de man werd gedupliceerd en daarom werd een bankrekening op zijn naam geopend, waardoor het mogelijk was om de verkoop uit te voeren.

Echte fraude dus, waarvan de dominee het onbewuste slachtoffer was, en waarvoor het onderzoek nog loopt. Terwijl wetshandhavers aan het werk zijn om licht te werpen op wat er is gebeurd en hoe het mogelijk was om een verkoop “legaal” te maken, zeiden de functionarissen die de transactie behandelden dat ze bereid waren om mee te werken. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement