x
Een Schotse basisschool vraagt ​​jongens…
18 mensen die het lot tartten door zonder beveiligingsmaatregelen te werken Er werd een kist bij de afvalbakken achtergelaten: de verontrustende foto gaat viraal

Een Schotse basisschool vraagt ​​jongens rokken te dragen om voorlichting te geven over gelijkheid

09 November 2021 • Door Janine
1.143
Advertisement

Het verschil tussen wat onder de bevoegdheid van vrouwen valt en wat binnen de bevoegdheid van mannen valt, wordt steeds kleiner. Steeds meer mensen, verenigingen, publieke en private instanties proberen een belangrijke boodschap te verspreiden: er zijn geen rollen, manieren van gedrag of manieren van kleden die voorbehouden zijn aan het ene of het andere geslacht. Het is een lange strijd die geduld vereist: het is zeker niet eenvoudig om genderstereotypen te doorbreken. Een basisschool in Edinburgh besloot een standpunt in te nemen en stuurde een ongebruikelijke e-mail naar de ouders van de leerlingen.


De Castleview Primary School in Edinburgh, Schotland vroeg jongens en leraren om naar school te gaan in een rok om gelijkheid te bevorderen en genderstereotypen te verdrijven dat rokken alleen door vrouwen en meisjes gedragen zouden moeten worden. Dit is een initiatief dat tot doel heeft jongeren vanaf jonge leeftijd gelijkheid, tolerantie en respect voor te leggen, en is geïnspireerd op wat er in Spanje gebeurde: een jongen op het lyceum werd van school gestuurd omdat hij een rok droeg. De docenten hebben er echter voor gekozen om een standpunt in te nemen en dit onrecht niet onopgemerkt te laten: veel mannelijke docenten kwamen daarom in rokken naar de klas. Er kwam een protestbeweging tot stand die al snel viraal ging, op sociale media en anderszins.

Zo werd de "draag een rok"-dag georganiseerd om de boodschap over te brengen dat kleding geen geslacht heeft. Docente Miss White verklaarde: "We willen absoluut niemand dwingen iets te dragen waar hij zich niet goed bij voelt, maar we hopen dat velen van jullie bereid zijn om onze belangrijke boodschap te verspreiden. Broeken onder rokken zijn toegestaan!" Veel ouders waardeerden het initiatief en steunden de ambitie van de school om een ​​actieve rol te spelen in het onderwijsproces van jonge leerlingen: "Het zijn zelfverzekerde jonge studenten die aangemoedigd worden om zichzelf te zijn zonder zich te verontschuldigen en om anderen te accepteren en lief te hebben om wie ze zijn. Goed gedaan Castleview". Veel andere ouders hebben haar echter fel bekritiseerd, met het argument dat de "draag een rok-dag" niets te maken heeft met school en onderwijs. Wat denk jij? Kan het aansporen van kinderen om te dragen wat ze het liefste dragen en waardoor ze zich op hun gemak voelen een manier zijn om stereotypen te bestrijden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt