Twee moeders werden gedwongen hun dochter te ruilen na een sensationele fout van de kliniek

Janine image
door Janine

17 November 2021

Twee moeders werden gedwongen hun dochter te ruilen na een sensationele fout van de kliniek
Advertisement

Een verhaal dat we zonder overdrijving zouden kunnen definiëren als een echte nachtmerrie, dat van Daphna en Alexander, een stel uit Los Angeles dat, na maanden van wachten en verwachtingen, het leven schonk aan hun tweede dochter. Het meisje, verwekt dankzij in-vitrofertilisatie, wekte onmiddellijk wat verwarring bij de twee.

Toen ze werd geboren, leek ze in feite helemaal niet op haar vader of moeder: haar huidskleur was beslist donkerder dan die van haar ouders, en de twijfels dat het meisje het resultaat was van een fout in de kliniek waar Daphna was bevallen begonnen steeds groter te worden. Zich in ieder geval vertrouwend op de structuur, besloten ze de eerste weken niets te doen, ook al bracht een DNA-test de schokkende waarheid aan het licht: het kind was niet hun dochter, ze waren bevallen van een baby die, biologisch gezien, van andere ouders was.

via Los Angeles Times

Advertisement

"In plaats van mijn dochter borstvoeding te geven, kreeg ik een band met een meisje dat ik moest verlaten", zei de vrouw, duidelijk geschokt door wat er was gebeurd. Dit is goed voor te stellen, gezien de flagrante fout die gemaakt is door de medewerkers van de kliniek waar ze bevallen is dankzij in-vitrofertilisatie. Zodra zij en haar man de resultaten van de genetische test ontvingen, werd het andere paar opgespoord, dat hoogstwaarschijnlijk hun biologische dochter opvoedde.

Advertisement

Zo bleek dat de moeder en vader ongeveer een week na hen bevallen waren van de baby. De vier ouders hebben elkaar meerdere malen ontmoet, die uiteraard verrast en geschokt waren door het verhaal, en uiteindelijk werd besloten, ook via een juridische procedure, om over te gaan tot het ruilen van de meisjes. Een keuze die, ondanks het feit dat ze de wettige dochters aan hun wettige ouders hadden teruggegeven, helemaal niet gemakkelijk was.

Pexels/Wikimedia - Not the actual photo

Pexels/Wikimedia - Not the actual photo

"Onze herinneringen aan de bevalling zullen voor altijd worden ontsierd door die fout van de kliniek - zei Daphna - ons lijden en ons gevoel van verwarring mogen niet worden onderschat". Uitgaande van deze begrijpelijke redenen besloot het paar het California Center for Reproductive Health in Los Angeles aan te klagen, evenals het laboratorium dat zich bezighoudt met de embryo's. Gezien het feit dat Daphna en Alexander nog een 7-jarige dochter hebben, is het niet moeilijk te begrijpen wat een trauma de verwisseling in het gezin heeft veroorzaakt.

Daphna Cardinale/Facebook

Daphna Cardinale/Facebook

Net als zij zal het andere stel - dat anoniem is gebleven - de kliniek aanklagen. Er zijn juridische dossiers van soortgelijke zaken in de Verenigde Staten die door de ouders zijn gewonnen, en op basis daarvan hebben de ouders een zeer goede kans om te winnen. Een wat magere troost echter, die hen de zwangerschap en de eerste momenten van hun echte dochter zeker niet zal teruggeven. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement