Vader wil de geboortedatum van het kind op het certificaat wijzigen omdat "hij de autoriteit heeft"

Janine image
door Janine

18 November 2021

Vader wil de geboortedatum van het kind op het certificaat wijzigen omdat "hij de autoriteit heeft"
Advertisement

Niemand vond 2020 leuk en er zijn er velen die het echt van de kalender zouden willen schrappen. Een Engelse vader heeft echter het toppunt van vreemdheid bereikt: hij probeerde de geboorteakte van zijn zoon te vervalsen zodat deze op 1 januari 2021 kon worden geregistreerd en niet op 31 december 2020. Een initiatief dat de nauwgezette verpleegster niet kon waarderen en de nieuwe vader niet toestond het nieuwe jaar te vieren met deze onregelmatigheid, al was het maar voor een uur. Van hieruit ontstond een discussie waarbij ook de andere artsen en paramedici betrokken waren en uiteindelijk moest de vader zich erbij neerleggen.

via AITA/Twitter

Advertisement
Not the actual photo - Ivan Lapyrin Unsplash

Not the actual photo - Ivan Lapyrin Unsplash

De pasgeborene was net geboren: 23.05. Het nieuwe jaar van deze familie had niet beter kunnen worden gevierd. Maar eenmaal ontvangen in het registratiekantoor van het ziekenhuis, deed de vader alsof hij de naam van de baby corrigeerde en veranderde de geboortetijd van de baby.

Een onregelmatigheid die niet ontsnapte aan de dienstdoende verpleegster die - al geïrriteerd om de start van het nieuwe jaar op het werk te vieren - hier niet alleen niets van wilde horen, maar de man onder ogen zag door hem het kantoor uit te sturen.

"Het jaar 2020 was zo verschrikkelijk dat ik op geen enkele manier wilde dat het met mijn zoon geassocieerd zou worden!”, zo motiveerde de vader het gebaar.

Uiteraard betrok de verpleegkundige ook artsen en paramedici bij de discussie, waardoor er een nogal vreemde sfeer ontstond. Bovendien moet de registratie regelmatig zijn en kan een vader natuurlijk geen aanspraak maken op het recht om het tijdstip van geboorte vast te stellen. De nieuwe vader moest zich er dus bij neerleggen en werd ook door zijn vrouw en zijn familie berispt omdat hij de feestelijke sfeer die op een geboorte volgt, heeft verpest.

Advertisement
Not the actual photo - International Federation/Flickr

Not the actual photo - International Federation/Flickr

Ook op sociale media werd de vader niet goed begrepen. Velen hebben zijn gebaar als onbezonnen en als illegaal bestempeld.

Sommigen hebben hem in de maling genomen: “je zou je kleintje een uur van zijn leven hebben afgenomen!”, schreven ze. Anderen hebben hem een ​​meer filosofische manier getoond om dit feit te accepteren: "als het waar is dat 2020 een slecht jaar was", schreef een internetgebruiker, "is het ook waar dat er iets moois is gebeurd: je zoon is geboren!" Natuurlijk is de actie van deze vader niet te rechtvaardigen, maar kunnen zijn motivaties op de een of andere manier de ernst van wat hij deed beperken?

Advertisement