Zij vergeet haar portemonnee en hij bestelt alleen voor zichzelf: de rampzalige eerste date

Janine image
door Janine

20 November 2021

Zij vergeet haar portemonnee en hij bestelt alleen voor zichzelf: de rampzalige eerste date
Advertisement

Moet de man of vrouw betalen op de eerste date? Of moet de rekening gelijk worden verdeeld? Er zijn ongeschreven regels van hoffelijkheid en tot voor kort heerste het idee dat mannen galant moesten zijn en daarom een ​​maaltijd aan de vrouw moesten aanbieden. Is dit een achterhaalde overtuiging? Iedereen heeft er zijn eigen ideeën over. Er zijn mensen die beweren dat ook vrouwen, omdat ze onafhankelijk zijn, de rekening kunnen betalen en veel vrouwen stellen het niet op prijs dat mannen eisen het volledige bedrag te betalen. Een meisje uitte via een video op TikTok haar mening en vertelde over haar rampzalige ervaring.

via heydiberber/Tiktok

Advertisement
heydiberber/Tiktok

heydiberber/Tiktok

De eerste date is een belangrijk moment. Vaak wordt het georganiseerd in een restaurant of in een café en aan de twee tegenovergestelde kanten van de tafel leren we elkaar kennen. Is de eerste indruk echt wat telt? Heydi Berber vertelde over haar eerste en mislukte “galante" date met een jongen via een video op TikTok. De jonge vrouw zei dat ze besefte - toen ze eenmaal in het restaurant was aangekomen - dat ze haar portemonnee thuis was vergeten, en daardoor besefte dat ze haar rekening of die van de jongen die ze ontmoette niet kon betalen. Hoe gedroeg de jongen zich tegenover deze vergeetachtigheid?

Advertisement
heydiberber/Tiktok

heydiberber/Tiktok

De jongen was niet bepaald galant: hij was niet van plan ook voor het meisje te betalen en haar het eten aan te bieden dat ze zich niet kon veroorloven. Dus bestelde hij eten voor zichzelf en bood Heydi niet eens een paar hapjes aan, hoewel hij niet wist dat het meisje haar portemonnee was vergeten. De vrouw vroeg gebruikers vervolgens of het gepast was om de jongen een tweede kans te geven, die een gebrek aan hoffelijkheid en vriendelijkheid toonde. Gebruikers uitten hun twijfels in de reacties: is het toeval dat het meisje haar portemonnee was vergeten of had ze het opzettelijk thuis gelaten om de jongen te laten betalen? We weten niet waar de waarheid ligt, maar voor Heydi was de rampzalige afspraak uiteindelijk niet de laatste: ze besloot de jongen een tweede kans te geven. Dus gingen ze weer uit en dit keer betaalde elk voor zich. Zou jij nog een keer uitgaan met iemand die geen hoffelijkheid toonde op een eerste date?

Advertisement