"Een pestkop brak de arm van mijn dochter, maar de school verdedigt haar": de uitbarsting van een moeder

Janine image
door Janine

26 November 2021

"Een pestkop brak de arm van mijn dochter, maar de school verdedigt haar": de uitbarsting van een moeder
Advertisement

Wanneer we bepaalde verhalen lezen, realiseren we ons dat, zelfs als we bepaald gedrag van anderen in moeilijke situaties verwachten, ze bijna nooit zo vanzelfsprekend zijn. De 38-jarige moeder over wie we je gaan vertellen, weet er alles van, die heeft besloten haar verhaal op Reddit te vertellen en de gebruikers van het sociale netwerk om een ​​mening te vragen over het gedrag dat ze had.

Het gebeurde allemaal met Zoey, een van haar adoptiedochters, op school aangevallen door een klasgenoot, die de vrouw in de post besloot de verzonnen naam Cat te noemen. De studente gedroeg zich als een echte pestkop met haar 9-jarige dochter en de ene episode na de andere verslechterde de situatie, totdat het kind gewond raakte, als gevolg van de zoveelste pesterij van de kant van Cat. Op dat moment besloot de moeder in te grijpen met de school, en toen kreeg ze een reactie die ze nooit verwacht had te horen.

via mamabear_aita/reddit

Advertisement
Hippopx - Not the actual photo

Hippopx - Not the actual photo

Volgens de moeder in kwestie kwam haar dochter Zoey (dit is ook een door haar bedachte naam uit privacy) vaak verdrietig thuis. Maandenlang heeft haar klasgenoot Cat het op haar gemunt vanwege haar Aziatische afkomst en ze verspreidt onwaarheden en gemeenheden over haar. Helaas nam de school de situatie betreft al deze incidenten nogal licht op, in plaats van in te grijpen en het gepeste meisje te beschermen, en drong ze er bij Zoey op aan alles te negeren wat haar werd verteld en deze incidenten met haar moeder af te doen als simpele “conflicten” tussen kinderen.

Voor Zoey was het echter helemaal niet gemakkelijk om het te negeren, totdat op een dag de zaken verslechterden. De school belde namelijk de moeder van het meisje om haar te waarschuwen dat het kind tijdens de pauze uit een boom was gevallen en haar arm had gebroken, en dat het noodzakelijk was haar onmiddellijk naar de eerste hulp te brengen. Zo gebeurde, en toen Zoey in de auto stapte, vertelde ze haar moeder wat er echt was gebeurd. Nogmaals, als gevolg van een uitdaging voorgesteld door Cat, was het meisje in de boom geklommen: het was jammer dat, toen ze daar in zat, de pestkop er zodanig aan schudde dat ze viel, en rende toen weg en deed of ze van niets wist.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

De moeder kon er op dat moment niet meer tegen en besloot samen met haar man een klacht in te dienen bij de leerkrachten. Tijdens het gesprek waren de mensen die voor Zoey's veiligheid en gemoedsrust op school moesten zorgen nogal kil. Nogmaals werd geminimaliseerd wat er gebeurd was als een simpele "ruzie" tussen meisjes en, volgens wat is geleerd, zou de dienstdoende leraar op het moment van het ongeval het meisje ook hebben berispt omdat ze door te klagen overdreef. Maar dat is nog niet alles.

In een gesprek met Zoey's ouders verdedigde de lerares Cat openlijk, met het argument dat de pestkop "begrip verdiende", omdat een paar maanden eerder haar grootmoeder was overleden en ze daarom een ​​moeilijke tijd doormaakte. “Het kan me niet schelen,” antwoordde Zoey's moeder boos, wat de verbazing van de leraar wekte. Op dat moment, terugdenkend nadat de gemoederen wat bedaard waren, vroeg de vrouw zich af of ze overdreven had door op die manier te antwoorden. En ze stelde de vraag ook aan Reddit-gebruikers, die haar in de meerderheid steunden en zeiden dat het verlies van haar grootmoeder Cat geen recht gaf om andere kinderen zo te pesten. Wat denk jij ervan? Overdreef ze of niet?

Advertisement