x
"Ik kreeg 5 jaar betaald om niets te…
Het regent bankbiljetten: vrachtwagen verliest het geld dat het vervoerde en automobilisten haasten zich om het op te rapen (+ VIDEO)

"Ik kreeg 5 jaar betaald om niets te doen": man onthult zijn truc om niet hard te werken op het werk

27 November 2021 • Door Janine
1.312
Advertisement

Welk werk we ook elke dag doen, laten we eerlijk zijn: er zullen altijd kanten aan zitten die we niet leuk vinden. Of het nu repetitieve taken zijn of relaties met werkgevers en collega's, het is helemaal niet eenvoudig om in deze zin een balans te vinden, net zoals het niet gemakkelijk is om echte voldoening te vinden.

De man over wie we je gaan vertellen, weet er alles van. Moe van de eentonigheid van zijn werk, besloot hij een truc te bedenken om dingen te vereenvoudigen. Een experiment dat zo goed werkte dat hij zelf toegaf dat hij 5 jaar lang "betaald werd om niets te doen". Door zijn verhaal op sociale netwerken te delen, ontketende hij uiteraard een breed debat, waarbij veel gebruikers hem prezen voor wat hij deed. Geen kritiek dus: ze lijken het als een soort voorbeeld te hebben opgevat!


Wanneer een intuïtie werkelijkheid wordt en ons in staat stelt ons dagelijks leven te vereenvoudigen, worden we zeker geconfronteerd met ervaringen die voldoening geven, net zoals die ervaren door de Reddit-gebruiker die bekend staat als Cynicusme. Nadat hij was aangenomen voor een nachtbaan met gegevensinvoer, besloot hij dat hij er niet elk moment van zijn dienst zou zijn, maar zijn taak gewoon zou automatiseren.

Wat hem nog restte te doen, nadat hij de doeltreffendheid van zijn strategie had getest, was controleren of alles goed ging. Dat was zo en de man, trots op wat hij had gedaan, begon een behoorlijk salaris te verdienen terwijl hij veel vrije tijd overhield. Door het kopiëren en plakken, door Cynicusme zelf gedefinieerd als "het saaiste deel van zijn baan", te automatiseren en andere handelingen autonoom te maken, slaagde de werknemer er in wezen in om niet te werken, ook al voltooide hij de taken die hem waren toegewezen.

"Het hele proces duurde 6 tot 8 maanden, waarna ik al mijn activiteiten volledig kon automatiseren - schreef de man op Reddit, zijn verhaal vertellend - ik was gereserveerd over deze hele kwestie en ik heb het aan niemand onthuld wat ik aan het doen was. Geheimhouding was ook van vitaal belang voor de veiligheid van het werk van de hele afdeling."

Zijn verhaal trok, eenmaal op internet gedeeld, reacties en likes van veel mensen. Hoewel de gebruiker beschreef wat hij deed als iets dat op de een of andere manier niet klopte, was er geen gebrek aan degenen die hem steunden en beweerden dat hij helemaal geen verkeerd gebaar had gemaakt. "Je hebt echt de wedstrijd gewonnen" was een van de opmerkingen; "je hebt geen schuld, je werd betaald om een ​​taak uit te voeren en je deed het, het was gewoon een spectaculaire innovatie", aldus een ander, of "je bent een legende, gegevensinvoer is een saaie klus, je hebt een originele manier gevonden om het te doen en wordt moeiteloos betaald".

Advertisement

Hoewel zijn bedrijf na vijf jaar nieuwe software heeft ontwikkeld die tevergeefs pogingen heeft ondernomen om zijn werk te automatiseren, hebben de "daden" van de man die erin slaagde vrije tijd te hebben en betaald te krijgen hem beroemd gemaakt. In feite onthulde Cynicusme zijn geheim pas nadat hij ontslag had genomen uit die situatie. Wat vind jij? Genie of oplichter? Aan jou het oordeel!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt