Op 30-jarige leeftijd weigert hij het huis van zijn ouders te verlaten en werk te zoeken: de kwestie eindigt voor de rechtbank - Curioctopus.nl
x
Op 30-jarige leeftijd weigert hij het…
Ze nodigt de familie uit voor de kerstlunch, maar laat elke gast £30 betalen: de controverse breekt uit Ga zitten en klets: Polen huldigt

Op 30-jarige leeftijd weigert hij het huis van zijn ouders te verlaten en werk te zoeken: de kwestie eindigt voor de rechtbank

29 November 2021 • Door Janine
6.334
Advertisement

Kun je in de rechtbank eindigen als je een kind vraagt ​​om het huis uit te gaan? Volgens het verhaal dat we je gaan vertellen, wel. Velen weten het goed: veel kinderen, als ze eenmaal volwassen zijn en de drempel van dertig jaar hebben bereikt, worstelen om het familienest te verlaten vanwege een werk- en economische situatie die in veel landen zeker niet bevorderlijk is voor onafhankelijkheid, maar wat er met het gezin in kwestie is gebeurd, is ongetwijfeld een speciaal geval.

Het niet kunnen vinden van een baan en een leven opbouwen gescheiden van je ouders en daar geen moeite voor doen, zijn eigenlijk twee heel verschillende dingen, en het verhaal van de 30-jarige jongen die voor de rechtbank kwam met zijn ouders bewijst het. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via: USA Today

Zijn naam is Michael Rotondo, hij is 30 jaar oud en hij wilde het huis van zijn vader en moeder gewoon niet verlaten. De situatie die zich in het familienest voordoet, kan voor een jongen van die leeftijd ongetwijfeld comfortabel zijn. Als iemand erin slaagt om onafhankelijk te worden, verandert alles en nemen de verantwoordelijkheden, vanuit elk gezichtspunt, toe, evenals de zorgen.

Zelfs vanuit deze argumenten wilde Michael, ondanks de herhaalde verzoeken van zijn ouders, niet verhuizen. De situatie thuis werd na verschillende discussies echter niet gemakkelijk. Tot het punt dat moeder en vader, moe en geërgerd door de koppigheid van hun zoon, hem zelfs geld aanboden zodat hij een situatie van grotere persoonlijke onafhankelijkheid kon beginnen te creëren. Maar dat is nog niet alles.

Naast de $1.110 die zijn ouders aan Michael zouden hebben gegeven, stelden ze namelijk voor dat hij een aantal van zijn persoonlijke bezittingen zou verkopen om wat geld te verdienen, en ze hielpen hem altijd actief een baan te zoeken. Er was geen manier om hem te overtuigen: de man was vastbesloten het ouderlijk huis niet te verlaten. Zijn gedrag was naar verluidt volledig bewust en halsstarrig, tot het punt dat zijn moeder en vader besloten naar de rechter te stappen.

Advertisement

Tegenover de rechter voerde de 30-jarige aan dat hij als gezinslid ook rechten had, onder meer om te besluiten te blijven waar hij altijd had gewoond. Jammer dat de rechtbank, ondanks de argumenten, besloot hem ongelijk te geven. Met een uitspraak waar veel over werd gesproken, verwierp de rechter Donald Greenwood, van het Hooggerechtshof, alles en sprak een duidelijk en onbetwistbaar vonnis uit: Michael had geen gelijk, zijn ouders wel. De man kondigde aan in beroep te gaan en de ouders zullen na deze uitspraak misschien in de toekomst in ieder geval wat meer tevreden zijn met zijn grotere zelfstandigheid.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt