Is luchtfrituren een gezonde kookmethode? Dit zeggen de experts - Curioctopus.nl
x
Is luchtfrituren een gezonde kookmethode?…
Een kist vol trouwringen: welk verhaal schuilt er achter deze antieke foto? De eerste oogdruppels tegen presbyopie zijn goedgekeurd in de VS: het kan van de bril een verre herinnering maken

Is luchtfrituren een gezonde kookmethode? Dit zeggen de experts

17 December 2021 • Door Janine
1.960
Advertisement

Steeds meer mensen kopen een heteluchtfriteuse: wat tot een tijdje geleden als een accessoire werd beschouwd, lijkt nu een fundamenteel onderdeel te zijn in veel keukens. Waarom is dit product populair geworden? Ongetwijfeld omdat je er knapperig voedsel mee kunt krijgen zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot frituren en overdreven hoeveelheden olie: ze lijken dus een gezond alternatief voor het klassieke frituren. Wat vinden de experts van dit product? Is het slecht voor je gezondheid of niet?


foto: Flickr

Experts beweren dat dit product handig is, omdat je er gezonder mee kunt koken dan met traditionele frituurpannen. Ze zijn ook heel gemakkelijk te gebruiken: je vult gewoon het mandje met het te bakken voedsel, drukt op een paar knoppen en je krijgt patat, of groenten die knapperig zijn aan de buitenkant en zacht van binnen, met heel weinig olie. Dit gebeurt dankzij hun specifieke mechanisme, dat gebaseerd is op de snelle en uniforme circulatie van warme lucht, gecombineerd met hoge temperaturen. Luchtfrituren is om 3 hoofdredenen een gezonde bakmethode. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn:

foto: Flickr

1) Vermindert de calorieën en behoudt de smaak

Niemand van ons wil de smaak van knapperige friet opgeven. Met de heteluchtfriteuse is het mogelijk om een ​​resultaat te krijgen dat erg lijkt op frituren, waarbij de calorieën van de olie drastisch worden verminderd. Het vervangen van gefrituurd voedsel door luchtgefrituurd voedsel kan gunstig zijn voor diegenen die willen afvallen of in vorm willen blijven.

2) Het is veiliger

Heb je jezelf wel eens verbrand met een paar druppels hete olie tijdens het frituren? Bij de airfryer bestaat dit risico niet. Natuurlijk, airfryers worden heet, dus het is het beste om ze niet in de buurt van andere voorwerpen te plaatsen, maar er is geen risico om in contact te komen met hete olie. Elke airfryer wordt op het moment van aankoop vergezeld van een instructieboekje: het is goed om deze te lezen en de instructies op te volgen.

3) Het behoudt de voedingsstoffen van het voedsel

Vaak zorgt het tijdens het frituren - vooral als je olie gebruikt die al eens is gebruikt om te frituren - ervoor dat het voedsel aan kwaliteit en antioxidanten en voedingsstoffen verliest. De airfryer daarentegen behoudt zijn eigenschappen onveranderd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt