Ze dwingt haar vriend om vlees te eten tijdens het kerstdiner: "maak geen scène"

Janine image
door Janine

02 Januari 2022

Ze dwingt haar vriend om vlees te eten tijdens het kerstdiner: "maak geen scène"
Advertisement

De voedselkeuzes van anderen, zelfs als ze niet worden gedeeld, moeten altijd worden gerespecteerd. Stel je je deze situatie eens voor: een kerstdiner met familie, lange voorbereidingen, urenlang eten koken. Een gast is echter vegetariër: wat doe je dan? Misschien denk je erover om alternatieve, vleesvrije gerechten te maken. Een jongen had echter een trieste ervaring: hij eet geen vlees, maar zijn vriendin dwong hem dit te doen tijdens het kerstdiner met familieleden. De reden? Ze wilde haar moeder niet teleurstellen.

De vrouw vergat de familie te waarschuwen dat haar vriend geen vlees at en bracht hem bewust in verlegenheid in het bijzijn van haar familie. Zijn vriendin vertelt het verhaal op Reddit, die begon te twijfelen aan haar gedrag. De 28-jarige vrouw zegt:

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

“Ik ben al twee jaar samen met mijn vriend. We hebben gisteren mijn familie bezocht omdat we met Kerstmis niet bij hen kunnen zijn, en we hebben ook wat cadeautjes gegeven. Het was ook de eerste keer dat mijn vriend mijn hele familie ontmoette, dus dat was best belangrijk. Dit is er gebeurd: ik ben vergeten te vertellen dat mijn vriend vegetariër is, maar mijn moeder heeft kalkoen gemaakt en er was echt niets anders te eten, afgezien van wat snacks. Toen ik het besefte, vroeg ik aan mijn vriend om geen scène te veroorzaken, het eten op te eten en mijn moeder een compliment te geven. Hij probeerde te antwoorden en zei dat hij niet tegen mijn moeder wilde liegen, maar ik zei hem dat hij onbeleefd zou lijken als hij het niet op zijn minst zou proberen, en ik wilde niet dat hij een slechte indruk zou maken. Dus at hij een heel bord op en vertelde mijn moeder dat het heerlijk was, en dat vond ze natuurlijk heel fijn.”

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

De jongen werd dus door zijn vriendin gedwongen vlees te eten, om haar moeder blij te maken. Toen ze thuiskwamen, kreeg het stel echter ruzie: de jongen beweert dat het gedrag van zijn vriendin respectloos was, maar het meisje blijft beweren dat er niets mis is met af en toe vlees te eten, waarmee ze aantoont dat ze de redenen achter de keuze van haar vriend niet begrijpt - en, nog erger, niet respecteert. Zou jij dergelijk gedrag vergeven?

Advertisement