Een imker publiceert de afbeelding van een bijenkorf: kun jij de bijenkoningin vinden?

Janine image
door Janine

10 Januari 2022

Een imker publiceert de afbeelding van een bijenkorf: kun jij de bijenkoningin vinden?
Advertisement

Bijen zijn essentieel voor ons milieu, omdat ze het bestaan ​​van veel gewassen garanderen. Zonder hun aanwezigheid zouden we geen groenten en fruit hebben. Met hun bestuiving garanderen ze zelfs het ontstaan van de vrucht. Heb je je ooit afgevraagd welke rol de bijenkoningin speelt? Zij is de leider van de bijenkorf, de moeder van alle bijen, degene die het werk coördineert en de eieren reproduceert om de werkbijen te vermenigvuldigen: ze kan tot 2000 eieren per dag leggen. Wat doet een imker in plaats daarvan? Hij is degene die voor de bijenkorf zorgt en ervoor zorgt dat deze op een gezonde manier groeit en elke bijenkorf beschermt. Erika Thompson is een imker uit Texas die een uitdaging heeft gelanceerd.

via texasbeeworks/Instagram

Advertisement
texasbeeworks/Instagram

texasbeeworks/Instagram

Erika deelt een deel van haar werk op Instagram: ze vertelt over het redden van hele bijenkolonies en het onderwijzen van mensen over de wereld van bijen en hun belang. In een foto op haar profiel lanceerde ze een uitdaging: ze vroeg gebruikers om de bijenkoningin in een bijenkorf te identificeren. Maar hoe onderscheidt de bijenkoningin zich van de werkbij? Het is niet alleen een kwestie van grootte. De bijenkoningin heeft een meer langwerpig lichaam, die wel twee centimeter kan meten, terwijl het achterlijf meer ontwikkeld en glanzender is dan dat van werkbijen. Kortom, het lijkt een gemakkelijke uitdaging, maar het kostte gebruikers enkele minuten om deze visuele puzzel op te lossen.

Erika schreef: “Kun jij de bijenkoningin in deze korf vinden? Het is de grootste bij in de korf met een langer lichaam, een meer spitse buik en een zwarte vlek op de rug. En hier is een leuk weetje... alle andere bijen die je hier ziet zijn werkbijen, want de mannetjes zijn allemaal weggejaagd voor de winter! Scroll naar beneden voor het antwoord en laat me in de comments weten hoe snel je de koningin hebt weten te vinden. (Maar geef het antwoord niet aan anderen!)”.

Advertisement
texasbeeworks/Instagram

texasbeeworks/Instagram

Gebruikers vonden de uitdaging erg stimulerend: er zijn mensen die zeiden dat ze tijdens werkuren naar het beeld bleven kijken en dat collega's dachten dat ze in vervoering waren. Er zijn mensen die het in slechts twee seconden hebben kunnen identificeren en Erika hebben gevraagd om moeilijkere uitdagingen. Erika's volgers hebben, dankzij haar geduld en haar constante training (en informatie) op Instagram, de motor van de korf herkend.

Advertisement