Opa vraagt ​​12 dollar per uur om op kleinzoon te passen: "Ik ben geen kinderdagverblijf"

Janine image
door Janine

12 Januari 2022

Opa vraagt ​​12 dollar per uur om op kleinzoon te passen: "Ik ben geen kinderdagverblijf"
Advertisement

Welke rol spelen grootouders in het leven van hun kleinkinderen? Grootouders zijn een geweldig referentiepunt: mensen op wie je altijd kunt rekenen. Veel mensen met kleine kinderen vragen hun ouders - de grootouders van de kinderen - om voor de kleintjes te zorgen in tijden van nood. En de grootouders zouden niet gelukkiger kunnen zijn door tijd door te brengen met hun kleinkinderen. Toch zijn er grootouders die andere prioriteiten hebben en zich aan hobby's of banen willen wijden. Hebben ze ongelijk? Nee, want grootouders hebben ook een leven en behoeften, maar dit verhaal doet ons afvragen of het juist is dat grootouders een financiële vergoeding vragen om voor hun kleinkinderen te zorgen.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De grootvader, de hoofdpersoon van dit verhaal, zei dat hij weigerde voor zijn kleinzoon te zorgen zonder daarvoor betaald te worden. De opa vertelt: “Mijn dochter is 29, heeft een zoontje van 1 jaar en gaat binnenkort weer aan het werk. Ze werkt 5 dagen per week, ongeveer 7-8 uur per dag van 7.30 tot 15.00 uur, en vroeg me of ik 2 of 3 dagen per week op haar zoon wilde passen. Natuurlijk ben ik bereid om tijd met mijn kleinzoon door te brengen, maar ik heb uitgelegd dat ik graag een betaling van $12 per uur zou willen. Ze begreep mijn behoefte om betaald te worden, maar toen vond ze dat ik het bij het verkeerde eind had door me 10 dollar per uur te betalen omdat ze beweert dat ze het niet kan betalen, zelfs niet met haar baan van 22 dollar per uur."

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Geconfronteerd met het verzoek van zijn dochter, uitte de man zijn behoeften:

"Ik ben geen kinderdagverblijf, ik heb mijn eigen leven, ik werk voor mezelf en ik vind dat ze moet begrijpen dat als ik mijn tijd zou opgeven als ik vanuit huis werk, ik geld nodig heb om die tijd waarin ik niet werk, te compenseren. Terwijl ik thuis aan het werk ben, kan ik niet gewoon werken en tegelijkertijd op haar zoon letten. Ze zegt dat het maar twee tot drie dagen per week is aangezien de ouders van haar man op de andere 2-3 dagen passen terwijl ze werkt, en ze zou voor het eten zorgen. Ik hou van mijn kleinzoon, maar zoals ik hierboven al zei, ik ben geen kinderdagverblijf." Hoewel de man vader en grootvader is, is het niet zijn verantwoordelijkheid om voor zijn kleinzoon te zorgen. Ook hij heeft verplichtingen en de dochter moet begrijpen dat haar vader geen kinderdagverblijf is en dat zijn tijd geld is. Wat vind je van het gedrag van de grootvader? Heeft hij gelijk?

Advertisement