Ze bespaart meer dan €5.000 in zes maanden met de "truc" met de enveloppen: moeder vertelt hoe ze het deed

Janine image
door Janine

15 Januari 2022

Ze bespaart meer dan €5.000 in zes maanden met de "truc" met de enveloppen: moeder vertelt hoe ze het deed
Advertisement

Veel mensen weten het goed: het dagelijks leven bestaat uit kosten en economische lasten die niet altijd gemakkelijk te dragen zijn, en dit alles betekent vaak dat je niet kunt sparen. Er zijn veel uitgaven, onverwachte gebeurtenissen kunnen altijd om de hoek zijn en niet iedereen weet verstandig met geld om te gaan: daarom dient wat je verdient in veel gevallen alleen om de kosten te dekken.

Er zijn echter mensen die op bijzondere en alternatieve manieren werken om zichzelf iets extra’s te garanderen, net als de moeder waarover we je gaan vertellen. De vrouw is bekend geworden op internet vanwege een truc die ze heeft besloten aan de wereld te onthullen. Waar gaat het over? Over een simpele manier, maar volgens haar effectief, om af en toe een groot bedrag opzij te zetten, via heel simpele enveloppen. Laten we in detail bekijken wat ze deed.

via The Sun

Advertisement
FinpoweredLiving/Facebook

FinpoweredLiving/Facebook

Meer dan 5.000 euro besparen in ongeveer zes maanden: dit was de uitdaging waaraan de moeder in kwestie meedeed en haar vooruitgang op Facebook documenteerde. Wat heeft ze voor bijzonders gedaan? In werkelijkheid niet veel, want om dat geld te sparen, hoefde ze alleen maar 100 papieren enveloppen te kopen en ze op een heel specifieke manier te gebruiken.

Ze nummerde de enveloppen van 1 tot 100 en trok er in 25 weken willekeurig twee van de stapel. De rest was eenvoudig: ze stopte het geldbedrag dat overeenkomt met hun nummer in de enveloppen. Als ze bijvoorbeeld de nummers 60 en 25 trok, spaarde ze die week 85 euro (de eerste 60 en de tweede 25). En zo ging ze verder totdat de uitdaging werd voltooid.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Uiteindelijk had ze een flink bedrag in handen, perfect voor extra uitgaven of om het dagelijks leven met meer gemoedsrust aan te gaan, en dat ze misschien aan nutteloze dingen had uitgegeven als het niet met dit systeem opzij was gelegd. De truc zou ook een wetenschappelijke basis hebben: het zou in feite gebaseerd zijn op een wiskundige formule van de Duitse wetenschapper Gauss, die het bedrag van 5.050 euro zou opleveren dat in 25 weken zou moeten worden bereikt.

Niet slecht als je wat plannen hebt, toch? Natuurlijk: om al dat geld opzij te leggen, moet je het juiste maandinkomen hebben, dat wil zeggen een bedrag waarmee je het je zonder al te veel opofferingen kunt veroorloven. Maar als dat mogelijk zou zijn, waarom zou je het dan niet proberen? Het is bovendien geen toeval dat de truc van deze moeder snel veel succes had bij gebruikers die erover hebben gelezen en erop hebben gereageerd.

Wat denk jij? Zou je het proberen?

Advertisement