Dochter pest klasgenoot: hij straft haar door haar 8 km naar school te laten lopen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

24 Januari 2022

Dochter pest klasgenoot: hij straft haar door haar 8 km naar school te laten lopen (+ VIDEO)
Advertisement

Hoewel het al lange tijd een thema is waarvoor steeds meer inspanningen worden geleverd om jongeren en volwassenen bewust te maken, is pesten een triest fenomeen dat helaas nog steeds wijdverbreid is in verschillende realiteiten van de wereld. Het is helemaal niet zeldzaam dat leerlingen, binnen de schoolmuren en daarbuiten, besluiten hun leeftijdsgenoten en klasgenoten aan te vallen met plagen, scheldwoorden en beledigende opmerkingen die vaak leiden tot veel problemen voor degenen die eronder lijden.

Wat te doen in die gevallen als ouder? Het is niet eenvoudig om deze vraag te beantwoorden; zeker, veel moeders en vaders weigeren dergelijke incidenten te minimaliseren en verzinnen voorbeeldige straffen voor hun kinderen, zodat ze in gedachten houden wat ze nooit zouden moeten doen. En soms veroorzaken zulke straffen nogal wat opschudding, tot op het punt dat ze publiekelijk bekend worden, net zoals in het geval van de vader waarover we je gaan vertellen. Nadat zijn dochter uit de schoolbus was gezet omdat ze een klasgenoot herhaaldelijk had geplaagd, besloot hij dat hij haar naar school zou vergezellen, maar op een manier die het meisje niet snel zal vergeten.

via People

Advertisement
Matt Cox/Facebook

Matt Cox/Facebook

Matt Cox is de vader van Kirsten, een meisje dat destijds 10 jaar oud was. Helaas was pesten niet nieuw voor het kind. Twee keer was ze zelfs uit de schoolbus gezet die haar elke ochtend naar school bracht, omdat ze een andere leerling slecht behandeld had en hem herhaaldelijk voor de gek had gehouden. In het licht van dit alles vond de vader haar gedrag onaanvaardbaar en toen het meisje hem vroeg hem naar school te vergezellen omdat ze niet meer in de bus mocht, besloot hij dat hij haar een voorbeeldige les zou geven.

In plaats van haar in de auto te laten stappen, besloot hij haar van huis naar school langs de kant van de weg te laten lopen. Acht kilometer te voet dus, onder zeer lage temperaturen, waarbij de man zijn dochter in de auto volgde en een video maakte waarin hij vertelde wat er was gebeurd.

Duizenden keren bekeken en gedeeld, riep de video een heuse "case" op, waarbij aan kritische stemmen tegen Matt Cox geen gebrek was. Veel mensen beschuldigden de man er namelijk van extreem streng te zijn en vonden dat hij zich moest schamen voor wat hij had gedaan. Van zijn kant was de vader echter precies en vastberaden in het ondersteunen van zijn motieven.

Advertisement
Matt Cox/Facebook

Matt Cox/Facebook

"Pesten is onaanvaardbaar - verklaarde hij - vooral in mijn familie. Te veel kinderen denken dat de dingen die hun ouders doen, rechtmatig zijn, zelfs als ze zich slecht gedragen. Vaders en moeders moeten hun kinderen verantwoordelijk houden - vervolgde hij - ik ben niet iemand die zijn problemen onder het tapijt veegt en zegt dat kinderen kinderen zijn. Ik ben ook gepest en ik weet wat dat betekent.”

Dus drie dagen lang moest Kirsten op die manier naar school en, volgens wat haar vader later zei, heeft ze haar lesje geleerd. "Ze was eerst van streek, maar toen besefte ze dat het haar eigen schuld was en dat haar acties haar in de problemen hadden gebracht - vertelde Cox - ze was veilig terwijl ik haar volgde en ik zou haar nooit in gevaar brengen. Nu heeft ze begrepen hoe ze zich moet gedragen".

Life lessons!!!! UPDATE: lesson learned! Still has all her extremities intact is happy and healthy and seems to have a new outlook on bullying as well as a new appreciation for some of the simple things in life she used to take for granted #HOLDOURKIDSACOUNTABLE #STOPBULLYING

Pubblicato da Matt Cox su Lunedì 3 dicembre 2018

Kortom: op zijn zachtst gezegd een voorbeeldige les voor dit 10-jarige meisje, dat volgens haar vader ook een waarschuwing zou moeten zijn voor andere kinderen die geneigd zijn hun klasgenoten te pesten. Wat denk jij? Overdreef hij of niet?

Advertisement