Hij komt terug uit het ziekenhuis en vindt zijn villa volledig omringd door 178 nieuwe huizen

Janine image
door Janine

01 Februari 2022

Hij komt terug uit het ziekenhuis en vindt zijn villa volledig omringd door 178 nieuwe huizen
Advertisement

Iedereen die al vele jaren op dezelfde plek woont of heeft gewoond, weet het goed: de veranderingen in de loop van de tijd kunnen echt veel zijn, en we moeten wennen aan het feit dat het landschap dat we ooit gewend waren te zien, misschien van de ene op de andere dag niet meer hetzelfde zal zijn. Dit geldt met name voor buitenwijken en stadsdelen in expansie, waar in korte tijd de nieuwe gebouwen het scenario voor altijd kunnen veranderen.

En soms is de verandering zo snel en onverwacht dat het een sensatie veroorzaakt en degenen die het ervaren sprakeloos maakt, net zoals gebeurde met de man over wie we je gaan vertellen. Zou je er ooit aan denken terug te keren na een periode in het ziekenhuis en te ontdekken dat je voorheen vrij geïsoleerde huis nu letterlijk wordt omringd door bijna 180 nieuwe gebouwen?

via Liverpool Echo

Advertisement

Charlie Wright has lived in the same house all his life

Pubblicato da Liverpool Echo News su Venerdì 24 dicembre 2021

Dat klopt. Het is geen grap, maar het vervelende avontuur van de zeventigjarige Engelsman Charlie Wright, een man die altijd al dol is geweest op de plek waar hij al jaren woonde, Birkenhead. Deze stad bij Liverpool heeft, net als vele anderen, ook een sterke uitbreiding meegemaakt op het gebied van constructie. Veel lokale families werden door de autoriteiten aangemoedigd om te verhuizen, met geld en nieuwe huizen, ook al besloot Charlie "nee" te zeggen.

"Dit was het huis van mijn ouders - vertelde hij - ik ben daar geboren en getogen. Toen ze de andere huizen rond het mijne begonnen te slopen, weigerde ik altijd te verhuizen". Zo ontstond er lange tijd een soort "leegte" rond zijn huis, totdat de zaken op een totaal onverwachte manier veranderden.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

De rust en afzondering die meneer Wright genoot, bestaat nu niet meer en alles veranderde in korte tijd. Om precies te zijn, in een tijdsbestek van ongeveer een jaar, de periode waarin Charlie in het ziekenhuis lag, weg van zijn geliefde huis aan Ilchester Road dat ondertussen getuige was van een enorme verandering.

In bijna recordtijd is er een uitgebreid wooncomplex gebouwd rond het eigendom van de 70-jarige, waardoor de man volledig omringd werd toen hij thuiskwam. Precies: waar eerst niets was, staan ​​nu 178 woningen, het resultaat van een lokaal bouwplan dat vorm kreeg net toen hij er niet was.

Axel Drainville/Flickr - Not the actual photo

Axel Drainville/Flickr - Not the actual photo

Onnodig te zeggen hoe verbaasd Charlie was toen hij thuiskwam. Zijn wijk was compleet veranderd en zijn huis, dat hij zo angstvallig koesterde, was nu slechts een van de vele huizen in de buurt. Het verhaal is zo ongelooflijk dat de man besloot het aan de media bekend te maken, wat veel reacties van verontwaardiging en nabijheid opwekte. Ondanks de onaangename verrassing zei Wright dat hij vastbesloten was zijn bedoelingen niet op te geven. "Er verandert niets voor mij, ik zal niet gaan verhuizen - zei hij - ik heb veel goede herinneringen en ik wil voor altijd in mijn familievilla wonen".

Wat vind je van dit verhaal? Hoe zou jij in zijn plaats hebben gereageerd?

Advertisement