Hij geeft toe 70 jaar zonder rijbewijs en verzekering te hebben gereden: "Ik heb nog nooit een ongeluk gehad!"

Janine image
door Janine

01 Februari 2022

Hij geeft toe 70 jaar zonder rijbewijs en verzekering te hebben gereden: "Ik heb nog nooit een ongeluk gehad!"
Advertisement

Het rijexamen is voor veel mensen een echte uitdaging: er zijn jongeren die zich inzetten om het theorie- en praktijkexamen te halen en er geen enkel probleem mee hebben. Er zijn ook mensen die moeite hebben met het praktische examen of met het theoretische examen, en er zijn veel verhalen van mensen die ontelbare keren het examen hebben afgelegd. Deze man brak echter alle records. De 84-jarige Britse man wist 70 jaar zonder rijbewijs te rijden, zonder ooit ontdekt te worden door de politie. Hij heeft nooit praktische en theoretische examens afgelegd, maar hij reed altijd en werd nooit ontdekt. Klinkt absurd, nietwaar?

via BulwellPoliceUK/Facebook

Advertisement
BulwellPoliceUK/Facebook

BulwellPoliceUK/Facebook

De man reed in een Mini op de parkeerplaats van een supermarkt in het Verenigd Koninkrijk. De politie was ter plaatse voor een routinecontrole toen ze de 84-jarige bestuurder aanhielden. Bulwell, Rise Park en Highbury Vale Police vertelden het verhaal in een bericht op Facebook. De man zelf heeft toegegeven dat hij sinds zijn 12e zonder rijbewijs en zonder verzekering rijdt: hij heeft meer dan 70 jaar gereden, de wet overtredend, zonder ooit ontdekt te worden.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De politie schreef in een post: “We kunnen niet geloven wat er is gebeurd, aangezien de bestuurder, geboren in 1938, toegaf dat hij zonder rijbewijs en zonder verzekering reed sinds hij 12 was en er op de een of andere manier in was geslaagd om nooit te worden aangehouden door de politie. Gelukkig had hij nog nooit een ongeluk gehad, iemand letsel toegebracht en had hij nog nooit iemand geld laten verliezen door schade aan te brengen terwijl hij niet verzekerd was!” De controles in het gebied zijn toegenomen en er zijn moderne controlesystemen actief die - door middel van een camera - kunnen begrijpen of de auto verzekerd is. De politie doet vervolgens een beroep op alle overtreders en zegt: "Zorg ervoor dat uw documenten in orde zijn, want justitie zal u ooit inhalen... op een dag." We weten nog steeds niet met welke gevolgen de man die in al die jaren ongestoord heeft kunnen rijden, te maken krijgt. Mogelijk moet hij een fikse boete betalen of wordt hij zelfs gearresteerd.

Advertisement