“Ik heb een fulltime baan maar ik slaap in de auto ": de uitbarsting van een vrouw

Janine image
door Janine

03 Februari 2022

“Ik heb een fulltime baan maar ik slaap in de auto ": de uitbarsting van een vrouw
Advertisement

Is het mogelijk om dakloos te zijn terwijl je een fulltime baan hebt? Als zo'n vraag in het begin een beetje paradoxaal klinkt, bijna als een tegenstrijdigheid, zou je van gedachten kunnen veranderen door het verhaal te lezen dat we je gaan vertellen. De hoofdpersoon is een vrouw die, ondanks dat ze een zekerheid heeft omdat ze een baan heeft, nog steeds gedwongen is om in haar auto te wonen.

Dat klopt: hoewel je zou kunnen denken dat in zo'n problematische situatie terechtkomen betekent dat je niets hebt, geldt dat voor haar niet. Daarom ging haar verhaal al snel het web rond en veroorzaakte een nogal verhit debat. Laten we haar wat beter leren kennen.

via Aaliyah/TikTok

Advertisement
Aaliyah/TikTok Screenshot

Aaliyah/TikTok Screenshot

De jonge Amerikaanse vrouw in kwestie staat op TikTok bekend als Aaliyah, en haar verhaal zet ons zeker aan het denken. Hoewel ze fulltime werkt bij een detailhandelaar voor woningonderhoud, is haar leven allesbehalve eenvoudig. Hoewel we misschien allemaal denken dat je met een baan als deze op zijn minst de huur van een kamer of een klein huis kunt betalen, kan ze zich zulke "luxe" niet veroorloven en heeft ze besloten haar verhaal met iedereen te delen.

In verschillende video's op haar TikTok-kanaal legde Aaliyah uit waarom veel mensen meestal niet begrijpen waarom ze weinig lacht en erg moe is. "Mensen weten niet wat het betekent om 8 uur per dag, 5 dagen per week te werken en gedwongen te worden om in de auto te slapen, te douchen en om te kleden in een sportschool zodra die opengaat - schreef ze - daarom lach ik zelden en ben ik altijd moe".

Advertisement
Aaliyah/TikTok Screenshot

Aaliyah/TikTok Screenshot

Een echte strijd om dagelijks te overleven. Stel je voor wat het moet betekenen om geen huis of kamer te hebben om naar terug te keren, moe na een dag werken, en je moeten behelpen met vitale en basisbehoeften op plaatsen die allesbehalve gereserveerd en privé zijn. Het leven van Aaliyah is daarom en vanwege een hele reeks ongelukkige kenmerken allesbehalve eenvoudig, zoals ze documenteerde in haar uitbarstingen op sociale netwerken.

De vrouw had trouwens ook problemen met de wet, aangezien haar auto meer dan eens werd gecontroleerd door politieagenten, die wantrouwend waren over wat ze zagen. Haar video's trokken meteen de aandacht van veel gebruikers, die verschillend reageerden. Sommigen waren empathisch en begripvol; anderen daarentegen geloofden eerst niet wat ze zei.

MIKI Yoshihito/Wikimedia - Not the actual photo

MIKI Yoshihito/Wikimedia - Not the actual photo

Om deze reden heeft de jonge vrouw ook clips gepubliceerd waarin ze het interieur van haar auto laat zien, gevuld met de persoonlijke bezittingen die ze heeft en omgevormd tot een echt toevluchtsoord. Bovendien registreerde ze zichzelf ook op weg naar de sportschool Planet Fitness waar ze gaat douchen en omkleden, en reageerde ze op de sceptische opmerkingen die tegen haar werden gemaakt.

Afgezien van de kritische aspecten, waren er gelukkig ook mensen die solidariteit en nabijheid met Aaliyah toonden, haar betere tijden wensten en suggereerden dat ze haar situatie kenbaar zou maken aan haar werkgevers om extra hulp te krijgen. En het meisje hoopt nu dat precies dat gaat gebeuren, om in ieder geval te kunnen nadenken over verhuizen naar een permanente accommodatie die niet haar auto is. We hopen dat dit het geval is, en dat deze absurde situatie - die helaas veel lijkt op die van veel andere mensen - binnenkort een slechte herinnering voor haar zal worden.

Advertisement