18-jarige past elke dag op haar neefjes en vraagt ​​om betaald te worden: haar tante is woedend

Janine image
door Janine

17 Februari 2022

18-jarige past elke dag op haar neefjes en vraagt ​​om betaald te worden: haar tante is woedend
Advertisement

Voor kinderen zorgen is zeker geen gemakkelijke taak. Vooral als het om meer dan één kind gaat, kan de persoon die in hun behoeften moet voorzien, in zeer problematische situaties terechtkomen. In veel gezinnen is het bijna vanzelfsprekend dat de naaste familieleden deze taak uitvoeren, maar zijn we er echt zeker van dat het altijd juist is dat ze het gratis doen?

Dit is zeker niet de mening van het 18-jarige meisje dat op Reddit besloot om haar situatie bekend te maken en een lawine van opmerkingen en reacties opriep. Op wie was ze aan het babysitten? Op haar drie neefjes, een tweeling van een jaar en een kind van 8, en wijdde haar aandacht fulltime en bijna elke dag aan hen. Een situatie die voor velen normaal is, ware het niet dat de jonge vrouw op een gegeven moment haar oom en tante om onkostenvergoeding vroeg. En op dat moment kwamen de problemen.

via Maleficent-Goat-197/reddit

Advertisement
Tom Britt/Flickr - Not the actual photo

Tom Britt/Flickr - Not the actual photo

Er zijn nogal wat ouders die de zorg voor hun kinderen toevertrouwen aan familieleden. Of het nu gaat om grootouders, neven of nichten, broers of zussen, dit is een vrij veel voorkomende praktijk, en een die vaak leidt tot familieconflicten. En zo was het ook in het geval van de achttienjarige hoofdpersoon van ons verhaal. Het meisje, dat het grootste deel van haar tijd besteedde aan het zorgen voor haar kleine neefjes, moest duidelijk andere activiteiten opzij zetten die ze had kunnen doen, waaronder het zoeken naar een baan. In het licht hiervan besloot ze met haar oom en tante te gaan praten over de mogelijkheid om betaald te worden als oppas. Hun reactie was echter zeker niet meegaand.

"Ik babysit regelmatig voor mijn oom en mijn tante - zei de Reddit-gebruikster in een bericht, die bekend staat als Maleficent-Goat-197 - omdat ze allebei veel werken. Ik ben ongeveer 5 dagen per week bij hen, van 8 tot 20". Een echte baan dus, met uren die nog langer zijn dan die van een normaal beroep.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ik heb mijn oom en tante onlangs verteld dat het zorgen voor de kleintjes de mogelijkheid om werk te zoeken en dus mijn eigen geld te verdienen vermindert - ging ze verder - en dat ik daarom alleen kan doorgaan als ze me betalen. Ik vroeg om een ​​bedrag van 80 pond per week, veel minder dan wat ik zou verdienen met een fulltime baan, en goedkoper voor hen dan het betalen van een onbekende. Ze verdienen ook goed - specificeerde het meisje - dus mij betalen zou hen op geen enkele manier schaden".

Een wettig verzoek, zouden velen denken, gezien de omvang van het werk van de 18-jarige. In plaats daarvan was het antwoord dat ze ontving helemaal niet begripvol. "Mijn tante explodeerde - zei het meisje - en begon me te vertellen dat ik niet het recht had om geld te vragen, omdat ik daar toegang heb tot hun eten, hun wifi en andere dingen. Ik heb erop gewezen dat ik geen tijd heb om me te vermaken, gewoon omdat ik constant voor de kleine kinderen moet zorgen".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Mijn tante wendde zich tot sociale media - concludeerde de auteur van de post - noemde me verwend en beweerde dat het niet zo moeilijk is om voor twee eenjarigen en een van 8 jaar te zorgen. Mijn ouders namen mijn verdediging op hen en mijn moeder praat niet meer tegen haar zus. Ik voel me schuldig omdat ik dit probleem heb veroorzaakt, had ik gratis moeten blijven babysitten?".

Na het lezen van haar verhaal namen gebruikers het voor het meisje op. Iedereen was het erover eens dat het niet verkeerd was om dat verzoek te doen. "Het zal een probleem zijn voor je oom en tante als ze je kwijtraken", schreef iemand; "Stop meteen met 12 uur per dag en 5 dagen per week oppassen, dat is in totaal 60 uur!" was de opmerking van een ander. "Als je tante van gedachten verandert, accepteer dan die 80 pond per week niet, want dat is te weinig", zei een andere gebruiker.

Wat denk jij? Had het meisje gelijk om dat geld te vragen? Is het oké om betaald te worden, ook als je familie bent?

Advertisement