De kat staart dagenlang naar een muur in de woonkamer, hij maakt een opening en ontdekt een verborgen kelder

Janine image
door Janine

22 Februari 2022

De kat staart dagenlang naar een muur in de woonkamer, hij maakt een opening en ontdekt een verborgen kelder
Advertisement

Iedereen die ooit met een kat heeft geleefd, weet dat kattenvrienden zich soms nogal extravagant kunnen gedragen die, in het begin, voor ons mensen niet meteen begrijpelijk zijn. Aan de andere kant houden we ook van ze vanwege deze eigenaardigheden, die vaak het onderwerp van aandacht en plezier worden op internet, waarbij veel eigenaren de meest absurde situaties delen waarin ze hun katten hebben vastgelegd.

De Reddit-gebruiker waarover we je gaan vertellen is een van hen, en hij maakte gebruik van het sociale platform om iedereen te vertellen wat zijn kat Tucker een paar dagen thuis aan het doen was. Hij kon het repetitieve gedrag van het dier niet verklaren, en noch hij, noch de gebruikers die op zijn bericht reageerden, hadden ooit kunnen vermoeden dat het instinct van de kat zou leiden tot een onverwachte en verontrustende ontdekking. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Not the actual photo - JaySenpaii/reddit

Not the actual photo - JaySenpaii/reddit

Tucker, de kat van de gebruiker die op Reddit bekend staat als @TuckerTroubles14, viel echt op door zijn vasthoudendheid en vastberadenheid. De reden? De eigenaar vertelde het in detail en vroeg om hulp en advies op de groep CatAdvice om het gedrag van het dier beter te begrijpen.

De kat was letterlijk geobsedeerd door een muur in het huis van de man. Die muur in de woonkamer was zijn belangrijkste huiselijke attractie geworden. "Ongeveer twee weken geleden ontwikkelde Tucker een vreemde fixatie op die muur - zei de jonge man - in de loop van de dagen ontdekte ik dat hij daar bijna al zijn tijd doorbracht. Hij verliet die positie alleen om zijn behoeften te doen of te eten, en bleef liggen of op korte afstand van de muur zitten en ernaar staren."

Advertisement
Not the actual photo - Rawpixel

Not the actual photo - Rawpixel

Iedereen die geconfronteerd wordt met een houding als deze, zou achterdochtig worden en zou nadenken over wat de aandacht van de kat trekt. "Ik bracht enkele uren met hem door in die kamer - vervolgde de eigenaar - met de gedachte dat er misschien insecten in de muur zouden kunnen zijn, of dat de passerende auto's buiten misschien lichtstralen op de muur projecteerden die hij nooit eerder had opgemerkt, maar ik zag niets. Op een gegeven moment moest ik het eten en de kattenbak in die kamer verplaatsen, omdat Tucker daar niet weg wilde."

"Ik maak me grote zorgen om hem - schreef de auteur van de post opnieuw - sinds hij naar die muur staart, eet hij nauwelijks en is hij veel minder actief, het is alsof er op een dag een schakelaar in hem was omgezet”. Bij het lezen van dit verhaal kwamen veel mensen met mogelijkheden en probeerden de man advies te geven over hoe hij zich moest gedragen. Een bezoek aan de dierenarts had geen zin: de specialist zei dat hij perplex stond, maar hij vond geen gezondheidsproblemen bij de kat. Totdat de eigenaar een update plaatste waarin hij uitlegde wat er was gebeurd.

Not the actual photo - Pixabay

Not the actual photo - Pixabay

"Ik merkte dat de muur op dat punt kouder was dan eromheen - schreef hij - dus besloot ik hem te openen om te begrijpen wat erachter zat". En toen deed hij de ontdekking. "Er zit een kleine spleet aan de basis van de muur, met een kleine gietijzeren deur. Ik zocht op Google en ontdekte dat oude huizen zoals de mijne deze ruimtes hadden om kolen op te slaan, en ik ontdekte dat er onder de woonkamer een kelder is waar ik geen toegang toe heb".

Blij te hebben ontdekt wat de reden was voor de obsessie van zijn kat, zei de jonge man ook dat hij behoorlijk in de war was door de mysterieuze omgeving die hij in zijn huis ontdekte. "Ik ben hier een beetje ontzet over - gaf hij toe - we wonen hier al jaren en die muur had nooit de aandacht van Tucker getrokken". Wie weet wat die ondergrondse kamer verbergt... Het is altijd goed om te vertrouwen op het instinct van onze katten! Ongelooflijk, nietwaar?

Advertisement