Ze neemt haar dochter mee om haar oren te piercen zonder toestemming van haar man: "Nu vertrouwt hij me niet meer"

Janine image
door Janine

08 Maart 2022

Ze neemt haar dochter mee om haar oren te piercen zonder toestemming van haar man: "Nu vertrouwt hij me niet meer"
Advertisement

Ouder worden is een unieke en geweldige ervaring, maar ook ingewikkeld: de komst van een kind stelt elk paar op de proef, zelfs de meest stabiele en evenwichtige, omdat we het soms niet eens zijn over hoe we ons moeten gedragen. Kinderen hebben consistente richtlijnen nodig en moeders en vaders hebben niet altijd dezelfde ideeën over opvoeding en hoe met de kinderen om te gaan. Dit kan leiden tot verwarring, conflicten en misverstanden tussen partners, die soms - min of meer bewust - vergeten dat elke beslissing over het beheer van het nageslacht unaniem moet worden genomen. Beide ouders moeten het met elkaar eens zijn en mogen op geen enkele manier handelen zonder elkaar te raadplegen.

Een vrouw vertelde op het Reddit-platform dat ze in volledige autonomie besloot om haar dochter mee te nemen om gaatjes in haar oren te laten prikken, zonder eerst toestemming van haar man te hebben.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Geconfronteerd met de reactie van de man, stelde de hoofdpersoon van het verhaal haar eigen gedrag ter discussie door de mening van de gebruikers te vragen en uit te leggen hoe de episode zich ontvouwde.

“Context: ik ben 26 jaar oud en mijn man 32. Onze dochter is enkele maanden geleden geboren. Tot nu toe waren we het eens over elke beslissing die over haar werd genomen, maar het onderwerp van het piercen van haar oren kwam ter sprake en hij zei dat hij het geen fijn idee vond."

De jonge moeder probeerde haar man ervan te overtuigen dat het volkomen normaal is dat meisjes hun oren piercen als ze klein zijn, en vond dat hij het leuk moest vinden. De man antwoordde dat hij tijd nodig had om erover na te denken, maar na een paar weken had hij nog geen toestemming gegeven.

Op dat moment besloot de vrouw, op advies van haar moeder, achter zijn rug om te handelen, in de veronderstelling dat hij, zodra hij zijn dochter met de oorbellen zou zien, zou begrijpen dat het heel normaal was.

“Ik koos een dag uit waarop hij de hele dag weg was. Gelukkig verliep alles soepel, maar toen mijn man thuiskwam en ontdekte wat ik had gedaan, verloor hij zijn geduld. Volgens hem had ik een ernstige vertrouwensbreuk begaan en had ik dat nooit mogen doen zonder dat hij het daar volledig mee eens was. Hij was boos omdat ik het achter zijn rug om had gedaan en een houding had aangenomen waarvan hij dacht dat die sluw en gemeen was."

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

De vrouw probeerde haar redenen uit te leggen en onthulde dat het idee van haar moeder kwam en dat ze zo'n reactie niet had verwacht. De man bleef echter bij zijn standpunt en verklaarde dat hij zich “geannuleerd als ouder" voelde en dat hij het vertrouwen in zijn vrouw had verloren, en ook niet kon verdragen dat zijn dochter fysieke pijn had ervaren.

"Ik kreeg ruzie met hem en vertelde hem dat hij deed alsof ze alleen zijn dochter was, ik ben de moeder en mijn mening weegt tot op zekere hoogte zwaarder dan de zijne."

De twee praatten niet meer met elkaar, dus specificeerde de vrouw: “Mijn man wist dat ik van plan was de oren van onze dochter te piercen en we hadden er veel discussies over, dus ik deed het niet zomaar zonder hem te raadplegen. Maar hij bleef me maar zeggen: 'Ik heb tijd nodig om erover na te denken.' Hoe lang had ik moeten wachten? Waarom bleef hij aarzelen in plaats van gewoon nee te zeggen? Hij bleef elke verdere discussie/compromis die we hadden kunnen hebben uitstellen, misschien in de hoop dat ik het idee zou laten varen."

Wat vind je van het gedrag van deze vrouw? Had de man gelijk om boos te worden, of reageerde hij overdreven?

Advertisement