Een ondernemer viert zijn 80ste verjaardag door €50.000 te schenken aan zijn werknemers

Janine image
door Janine

20 Maart 2022

Een ondernemer viert zijn 80ste verjaardag door €50.000 te schenken aan zijn werknemers
Advertisement

Het succes van ondernemers is ook te danken aan hun personeel. Hoewel ze de vooruitziende blik hadden om een ​​bedrijf op te richten en alle problemen en verantwoordelijkheden die daaruit voortvloeien het hoofd te bieden, zijn het de werknemers die - dag in, dag uit - de werkmechanismen voortzetten. Veel werkgevers en ondernemers zijn zich niet bewust van de waarde die elke individuele werknemer voor het bedrijf is; het is dan ook geen toeval dat we soms getuige zijn van onaangenaam gedrag van superieuren. Maar te midden van zoveel negatieve verhalen, verdient dat van Ludovico Trevisson zeker te worden verteld.

via SkyTg24

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Ludovico is een Italiaanse ondernemer, om precies te zijn in Veneto, die in 1965 een bedrijf oprichtte in de provincie Belluno. Het bedrijf heet Meccanostampi en is een bedrijf gespecialiseerd in matrijsontwerp, matrijsbouw, montage en afwerking. De ondernemer is onlangs 80 jaar geworden. In plaats van een cadeau van zijn medewerkers te krijgen, besloot hij hen te verrassen: hij schonk in totaal 50.000 euro aan zijn 250 medewerkers, voor in totaal 200 euro per persoon. Het is geen bedrag dat een enorm verschil zal maken, maar het is een nobel gebaar van dankbaarheid naar elke werknemer die zich - jaar na jaar - inzet om het bedrijf te laten groeien.

Advertisement
Meccanostampi

Meccanostampi

Ludovico legt de redenen achter dit gebaar uit: "Ik ben een gelukkig persoon en een geschenk doet meer goed voor degene die het doet dan voor degene die het ontvangt en het helpt om jezelf te bevrijden van egoïsme. Bovendien ben ik er volledig van overtuigd dat zonder de hulp en harde werk van mijn medewerkers, ik het behaalde succes niet zou hebben bereikt.” De medewerkers voelden zich in de watten gelegd en gewaardeerd: ze bevestigden dat ze niet zomaar een werkkracht zijn, maar veel meer. Om het gebaar te beantwoorden, kozen ze ervoor om een ​​ruimte te kopen in een lokale krant om de verjaardag van hun eigenaar groots te vieren. Ludovico doet vooral een oproep aan mensen die werkloos zijn of op zoek zijn naar een nieuwe baan: het bedrijf groeit en overweegt nieuw personeel aan te nemen, maar er zijn helaas geen kandidaten. Meccanostampi is op zoek naar talenten, tegen wie Ludovico nooit zal stoppen "dankjewel" te zeggen.

Advertisement