Ze ontdekt dat haar schoonmoeder in de slaapkamer rondsnuffelt en leert haar een lesje: "Ben ik te ver gegaan?"

Janine image
door Janine

27 Maart 2022

Ze ontdekt dat haar schoonmoeder in de slaapkamer rondsnuffelt en leert haar een lesje: "Ben ik te ver gegaan?"
Advertisement

Relaties kunnen binnen de familie soms ingewikkeld zijn en het is niet eenvoudig om de juiste balans te vinden: met vrienden en kennissen kun je ervoor kiezen om afstand te nemen, maar met familieleden is dat niet zo eenvoudig. Er is de eeuwenoude kwestie die verband houdt met de relatie tussen schoonmoeder en schoondochter, die, als ze in de meest gelukkige gevallen een uitstekende relatie hebben op basis van wederzijds respect, in andere een soort vijandigheid wordt opgewekt en waarin vrouwen klagen over de opdringerigheid van de moeders van hun echtgenoten.

Een vrouw nam, om de vervelende houding van haar schoonmoeder tegen te gaan, haar toevlucht tot een strategie die veel problemen veroorzaakte.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Volgens de Reddit-gebruikster heeft de vrouw de slechte gewoonte om elke keer als ze bij hen thuis komt in de slaapkamer van haar zoon en zijn vrouw rond te snuffelen.

De vrouw vertelt hoe ze erachter kwam: „Om de een of andere vreemde reden wil mijn schoonmoeder elke keer dat ze bij ons op bezoek komt bij ons in de slaapkamer. Op een keer volgde ik haar toen ze naar boven ging (ik moest iets halen voor mijn zoon omdat de slaapkamers boven zijn). Ze hoorde me niet en ik betrapte haar erop dat ze regelrecht mijn kamer in liep en door de rekeningen op mijn dressoir rommelde."

Op dat moment vroeg de schoondochter om opheldering en de schoonmoeder ontkende dat ze had gesnuffeld, maar dat ze ervoor koos om de badkamer in hun kamer te gebruiken omdat ze de anderen niet kon vinden. Dit was echter onwaarschijnlijk, omdat je om de tweepersoonsslaapkamer te bereiken langs de andere badkamers loopt.

Dus besloot de vrouw de slaapkamerdeur uit te rusten met een slot, maar desondanks bleef haar schoonmoeder "hun badkamer gebruiken".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De situatie bereikte een climax ter gelegenheid van de feestdagen. “We wachtten op mijn schoonouders voor het avondeten en voordat ze arriveerden, was ik op zoek naar de slaapkamersleutels. We hebben ze al een tijdje niet meer gebruikt omdat we de deuren pas sluiten als zij er is. Mijn man vertelde me dat we de deuren niet op slot hoefden te doen omdat zijn moeder niet zou proberen de kamers binnen te komen, maar ik stond erop omdat ik weet dat ze graag rondsnuffelt."

In het verleden had ze al geprobeerd haar schoonmoeder te ontmaskeren: ze had de deurklink bedekt met microglitter om te zien of ze hem zou aanraken, maar haar man had gedaan alsof hij niet zag dat de handen van zijn moeder glinsterden. Daarom ging ze deze keer verder.

"Deze keer bedekte ik het handvat met glitter, vulde er een klein doosje mee en plaatste het boven de slaapkamerdeur voordat mijn schoonouders arriveerden. Als ze de deur zou openen, zou de glitter volledig op haar zijn gevallen.”

Bij aankomst van de ouders vroeg de man hen uitdrukkelijk om niet naar boven te gaan en zijn moeder de badkamer te laten zien.

"Raad eens wie er naar het toilet moest en glitter op haar handen en haar kreeg? Ze verloor de controle volledig, ze begon tegen me te schreeuwen, ik schreeuwde terug en nu zegt mijn man dat ik te ver ben gegaan. Heb ik overdreven?"

Ondanks dat ze haar schoonmoeder een lesje wilde leren, vraagt ​​de vrouw zich af of ze er verkeerd aan had gedaan om zo te reageren.

Wat denk jij ervan? Heeft ze het goed gedaan of niet?

Advertisement