Verkoper vernedert man die wasmachine wil kopen: “je kunt het je niet veroorloven”

Janine image
door Janine

31 Maart 2022

Verkoper vernedert man die wasmachine wil kopen: “je kunt het je niet veroorloven”
Advertisement

Hoe vaak stonden we zonder aanwijsbare reden voor mensen die zich onbeschoft en zonder tact tot ons hebben gewend? Helaas bestaat het leven hier ook uit, en sommige goede manieren die we als vanzelfsprekend beschouwen, zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend

En als we episodes lezen zoals degene die we je gaan vertellen, realiseren we ons dat dergelijke manifestaties van onbeleefdheid ook in de meest onverwachte contexten en momenten kunnen optreden. De man die een veelbesproken bericht op Reddit deelde weet er alles van, die iedereen vertelde wat hij tegen zich hoorde zeggen door de verkoper van een winkel met huishoudelijke apparaten. Tegenover de woorden van de medewerker vraag ​​je je werkelijk af hoe het mogelijk is om bepaalde zinnen bewust en zonder eerst na te denken uit te spreken. Hoe zou je reageren als ze je in de winkel zouden vertellen dat je je een apparaat dat je wilt kopen niet kunt veroorloven? Dit is wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ik moest een nieuwe wasmachine kopen - is te lezen op het account van de Reddit-gebruiker bekend als @Moshozz - en ik zag dat degene waarin ik geïnteresseerd was verkrijgbaar was bij een van de grote ketens. Ik had niets te doen en besloot naar de winkel te gaan”. Tot nu toe niets vreemds, een situatie waarin we allemaal vroeg of laat in terecht zijn gekomen. Jammer dat niet alles voorspoedig is verlopen.

"Ik stond naar dat model te kijken - vervolgde de auteur van de post - die ongeveer $900 kostte, en de technische gegevens te lezen. Een verkoper benaderde me en ik vroeg hem om informatie. Ik vroeg ook of de winkel voorzag in kortingen en of ik in termijnen kon betalen, aangezien ik het bedrag over twee of drie weken wilde spreiden". Op dat moment veranderde echter de houding van de werknemer.

"De verkoper ging weg om andere klanten te helpen maar ik zei dat ik hem nog niet alles had gevraagd. Hij antwoordde dat hij kort daarna bij me terug zou komen en voegde eraan toe: “Kijk ondertussen rond of je iets ziet dat je je kunt veroorloven”.

Advertisement
Scott Brody/Wikimedia - Not the actual photo

Scott Brody/Wikimedia - Not the actual photo

Woorden die niemand zou willen horen, vooral in een context waarin je als klant bereid bent geld uit te geven om een ​​duur artikel te kopen. Het verhaal ging nog verder. "Ik was woedend - schreef de Reddit-gebruiker - maar in eerste instantie ging ik gewoon weg. Toen keerde ik terug naar de winkel en liep naar de klantenservice, waar ik vroeg wat ik de verkoper niet had kunnen vragen. Uiteindelijk heb ik de aankoop afgerond en toen ik die man weer zag, glimlachte ik naar hem en zei: “blijkbaar kan ik het me veroorloven." Ik voelde me voldaan en het mooiste is dat de mensen voor wie die verkoper zich van me had afgekeerd, weg waren gegaan zonder iets te kopen”.

Na het lezen van zijn verhaal was er geen gebrek aan ondersteuning van Reddit-gebruikers. Velen hebben hun solidariteit met hem getoond en hebben commentaar geleverd door soortgelijke verhalen te vertellen die zich tussen de balies en de schappen van de winkels hebben afgespeeld. Het ergste van alles was dat die reactie van de verkoper kwam nadat hij zag dat de jonge klant eenvoudig gekleed was, en het uiterlijk was daarom in dit geval voldoende om een ​​onvriendelijk oordeel te vellen.

Wat vind jij? Is jou ooit zoiets overkomen?

Advertisement