Verhuurder weigert een kleine lek te herstellen, die vervolgens verandert in $8.000 schade

Janine image
door Janine

06 April 2022

Verhuurder weigert een kleine lek te herstellen, die vervolgens verandert in $8.000 schade
Advertisement

Het is voor huurders niet altijd even vanzelfsprekend om goed met hun huiseigenaren om te gaan. Veel mensen die zich in deze situatie bevinden, weten heel goed hoe moeilijk het is om vreedzame relaties te onderhouden, waarin rechten en plichten worden gerespecteerd. Zozeer zelfs dat de huiseigenaren soms weinig interesse tonen in de echte problemen van degenen die in een appartement wonen, met gedrag dat zelfs zeer zware contrasten kan veroorzaken.

Het verhaal dat we je gaan vertellen bewijst dit. In dit geval weigerde de eigenaar van een appartement, na herhaalde meldingen, een kleine schade te repareren die in korte tijd een probleem werd waarbij ook andere huizen in de flat betrokken waren. Zijn onverschilligheid is hem dus zeer duur komen te staan. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Doug/Flickr - Not the actual photo

Doug/Flickr - Not the actual photo

De episode werd verteld door de huurder zelf op Reddit, die van de gelegenheid gebruik maakte om erop te wijzen dat de verhuurder een nogal voorbeeldige "les" kreeg. Een banale lekkende kraan in de badkamer veroorzaakte schade aan andere appartementen en hier kwam karma om de hoek kijken, omdat hij uiteindelijk een zeer hoog bedrag moest betalen.

"Onlangs lekte de kraan van het bad - zo schrijft de Reddit-gebruiker - ik stuurde een e-mail naar de eigenaar, die het negeerde. Het werd een paar dagen later erger, ik schreef hem nogmaals en opnieuw kreeg ik geen antwoord. Toen ik hem de derde keer schreef dat het lek nu een constante stroom van water was geworden, antwoordde hij dat hij het niet zou repareren".

Twee weken gingen voorbij, waarin de huurder, gezien de reactie van de eigenaar, weigerde actie te ondernemen voor de reparatie. De schade verergerde nog meer, waarbij andere appartementen in het gebouw betrokken waren. "Ik kreeg een dringend telefoontje van de flatraad. Ze moesten meteen in mijn huis komen omdat het lek beneden was gekomen en op verschillende plaatsen schade aanrichtte."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Na verschillende inspecties door technici en ingewijden was de storing verholpen en daarmee ook de problemen die in de onderstaande appartementen waren ontstaan. De totale rekening? Ongeveer $8.000, wat duidelijk in rekening werd gebracht bij de verhuurder, die door zijn eigen huurder als "lui" werd gedefinieerd en ook in gebreke was gebleven.

Verbaasd over wat hij had ontvangen, vroeg de verhuurder zijn huurder om uitleg. Op dat moment deed zich voor de huurder de gelegenheid voor om hem op zijn tekortkomingen te wijzen. "Ik heb alle e-mails die ik hem heb gestuurd opnieuw doorgestuurd naar hem, inclusief zijn antwoorden dat hij dat kleine lek niet zou repareren. Ik heb nooit een antwoord gekregen."

Na de publicatie van het bericht op Reddit ontbrak het niet aan reacties. De meeste gebruikers steunden het gedrag van de huurder en prezen - met een beetje boosaardigheid - ook het feit dat hij heeft bijgedragen, door het lek niet op zijn kosten te laten repareren, om de eigenaar een voorbeeldige les te geven. De volgende keer zal hij er wel twee keer over nadenken voordat hij zich niet druk maakt om zulke communicatie!

Wat vind jij ervan? Heb je soortgelijke ervaringen met verhuurders gehad?

Advertisement