Ze transformeren een oude verlaten katholieke kerk in een luxe villa: het is nu miljoenen waard

Janine image
door Janine

09 Oktober 2022

Ze transformeren een oude verlaten katholieke kerk in een luxe villa: het is nu miljoenen waard
Advertisement

Kerken behoren tot de belangrijkste monumenten die we in steden bezoeken en zijn vaak echte architecturale juwelen, maar ze vertegenwoordigen ook een belangrijk stuk geschiedenis van de plaats. Elke historische periode heeft zijn architectonische kenmerken, die meestal goed worden vertegenwoordigd door kerken, dus het is echt jammer als een kerk zijn functie verliest en in een staat van verwaarlozing wordt achtergelaten.

Een oude, in onbruik geraakte en vervallen kerk opknappen voor bewoning: het lijkt een gok, het is zeker iets ongewoons en bizars, maar het was een winnende zet voor een stel dat in de bouw werkt. Laten we eens nader bekijken wat ze deden.

via NYPost

Advertisement

De gotische kerk van Torquay, in Devon, dateert uit de negentiende eeuw en was, na te zijn omgevormd tot een amusementshuis voor kinderen, genaamd het "Rainbow Funhouse", in 2017 verlaten totdat het in 2019 bijna werd verwoest door een brand. Het lot leek geschreven toen het in 2021 werd geveild: hoe had het kunnen worden hersteld, gezien de staat waarin het zich bevond?

John en Amy Watson, een stel uit Bristol, besloten de gok te wagen om het te renoveren. Ze kochten het gebouw voor $113.000 en restaureerden het volledig door het om te bouwen tot een woonhuis. De kerk, bekend als Trinity House, is nu weer te koop voor enkele miljoenen dollars. "Het verblijf is verlost van zijn verwaarloosde verleden en getransformeerd tot een spectaculair huis voor het 21e-eeuwse gezin”, luidt de slogan van het makelaarskantoor.

Advertisement

De Watsons stuitten op de kerkveiling toen ze op zoek waren naar een groter huis voor hun vijf kinderen en vijf kleinkinderen en dachten dat het een mooi renovatieproject zou zijn.

Tijdens de werkzaamheden ontdekte het echtpaar de geheime deur van de pastorie en een geheime trap die naar de klokkentoren leidde. "Alles wat we vinden wordt liefdevol gerepareerd," legde Amy uit aan de pers. "We willen dat iedereen erop kan vertrouwen dat dit gebouw nu in goede handen is", vervolgt de vrouw, voordat ze vertelt dat de structuur sinds de dag van de brand is blootgesteld aan de elementen en nu wordt bewoond door muizen. De toren onder de torenspits, bestaande uit 3 niveaus, was ook vol met vuil.

Het verblijf presenteert zich nu als een open ruimte met kathedraalplafonds, gotische bogen, lijstwerkramen en grote glas-in-loodramen. Het heeft vijf slaapkamers en vijf badkamers, terwijl de toren met 3 verdiepingen een kantoor en een loungeruimte met uitzicht op de haven heeft. Dit alles elegant ingericht met luxe artikelen.

Buiten is het landgoed volledig omheind en omgeven door een tuin, met voldoende ruimte om evenementen te organiseren.

Een goede investering, daar bestaat geen twijfel over. Zou jij in een oude verlaten kerk willen wonen? We durven te wedden dat je hier even over moet nadenken!

Advertisement