Ze betalen de huur niet en hij neemt wraak door ze de badkamer te ontnemen: boete

Janine image
door Janine

01 Oktober 2022

Ze betalen de huur niet en hij neemt wraak door ze de badkamer te ontnemen: boete
Advertisement

Wanneer je vaak van woonplaats verandert, of het nu voor studie of werk is, is de makkelijkste keuze om een ​​huis te huren. Deze keuze kan erg handig zijn, ook al hoopt men altijd meewerkende en begripvolle eigenaren te vinden, die de nieuwe huurders een rustig verblijf laten leiden. Deze moet op zijn beurt echter zorgen dat hij zich aan de aangegane verbintenis houdt en de huur maandelijks op tijd betalen.

Het is namelijk zeer onwaarschijnlijk dat huiseigenaren accepteren dat de termijnen te laat worden betaald. Waarschijnlijk zullen ze, in geval van vertraging, op alle mogelijke manieren proberen om het geld zo snel mogelijk te ontvangen, maar het zal niet vaak voorkomen om te reageren zoals de man over wie we je gaan vertellen. Laten we eens kijken wat er gebeurde.

via Mirror

Flintshire Council/Twitter - Screenshot

Flintshire Council/Twitter - Screenshot

Terrence Kermode is een 76-jarige inwoner van Hawarden, in Wales. Deze man had een tweede huis en daarom besloot hij het niet leeg te laten staan, maar er geld mee te verdienen door het te verhuren. Het enige probleem is zijn ongeduld, hij wil namelijk dat de huurder altijd op tijd betaalt.

Dus toen de huurder door gebrek aan liquiditeit of vergeetachtigheid de maandelijkse huur niet betaalde, liet Terrence niet lang op zich wachten. De huiseigenaar heeft besloten wraak te nemen voor de wanbetaling. Na een paar dagen nadenken bestudeerde hij het beste moment om te handelen en toen hij zag dat er niemand thuis was, zette hij zijn plan in werking.

De oude man ging het huis binnen en liep meteen naar de badkamer waar hij letterlijk het toilet van de muur rukte. Alsof dat nog niet genoeg was, brak hij ook de gootsteen en gooide alles in het bad.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Deze acties konden natuurlijk niet onopgemerkt blijven en Terrence moest voor een rechter verschijnen, die besliste wat de straf was. De man gaf toe dat hij zich schuldig had gemaakt aan ongepast gedrag. Juist om die reden moest hij een boete van 1.000 pond (oftewel iets meer dan 1100 euro) betalen.

Daarnaast kwam bij deze boete een totale renovatie van de badkamer, te realiseren binnen 28 dagen, voor een bedrag van 2.600 pond (bijna 3000 euro). Christopher Bithell, lid van het kabinet van de Flintshire County Council, benadrukte dat het het recht is van elk individu om "in een huis te wonen dat in goede staat is, veilig, warm en beschermd".

Misschien zal Terrence de volgende keer twee keer nadenken voordat hij zich zo gedraagt. Wat vind je van wat er is gebeurd? Heb je ooit soortgelijke situaties meegemaakt?

Advertisement