Ze koopt een huis aan de autoweg en klaagt over het lawaai: het regent kritiek op internet

Janine image
door Janine

21 April 2021

Ze koopt een huis aan de autoweg en klaagt over het lawaai: het regent kritiek op internet
Advertisement

Verhuizen is vaak een echte onderneming, vol onverwachte en onbekende gebeurtenissen. Zelfs als we de grootste aandacht besteden aan elk detail, is er in feite altijd iets dat we niet opmerken. In het geval van de Engelse vrouw waarover we het gaan hebben: wat aan haar ontsnapt is, of wat ze in ieder geval heeft onderschat, is een autoweg met 4 rijstroken, 2 in elke richting, praktisch verbonden aan het huis dat ze met haar man heeft gekocht.

Toen ze daar eenmaal naartoe waren verhuisd, begon er voor het echtpaar een echte nachtmerrie van lawaai, trillingen en slechte beveiliging. Om deze reden maakte de vrouw haar situatie bekend en vroeg de lokale autoriteiten om beschermende barrières voor haar tuin en flitspalen om passerende voertuigen af ​​te laten remmen. Het was op dat moment dat er een debat op gang kwam, wat zelfs resulteerde in harde kritiek van mensen die haar belachelijk maakten omdat ze niet eerder zo'n groot probleem had opgemerkt.

via Birmingham Mail

Advertisement
Birmingham Mail

Birmingham Mail

"Ik ben niet dom", zei Jackie McCormack, geïnterviewd over het verhaal waarvan ze de hoofdrolspeelster is, samen met haar man, van een echte kwestie. Volgens wat ze vertelde, hadden zij en haar man het, voordat ze het “gewraakte” huis in Coleshill, in Warwickshire, - een nieuwe constructie ter waarde van ongeveer £350.000 - kochten, altijd bezocht op momenten dat het relatief rustig was op de A446.

Het geluid van passerende auto's en vrachtwagens met hoge snelheden was daarom niet duidelijk. Maar eenmaal daar bleek de situatie onmiddellijk kritieker te zijn dan het leek. De geluidsniveaus zijn vaak hoger dan 85 decibel, terwijl ze in de tuin meer dan 120 kunnen bereiken, vooral als vrachtwagens passeren. Daarom riepen Jackie en haar man dringend op tot een verlaging van de maximumsnelheid, met flitsers en beschermende barrières voor hun tuin, die uitkijkt over de weg.

Advertisement
Birmingham Mail

Birmingham Mail

"Het geluid is echt verschrikkelijk - zei Jackie - in bed moeten we oordopjes indoen, het huis schudt elke keer wanneer er een vrachtwagen voorbijrijdt, en ik maak constant de resten van afval schoon die van de weg komen".

Klachten die echter voor een onverwachte weerslag voor de vrouw zorgden. De meeste mensen die over de kwestie spraken, gaven in feite commentaar op het feit en beweerden dat het paar had moeten weten waar ze aan begonnen door een huis op die locatie te kopen. “Hoe konden ze dat niet weten? Het is toch duidelijk dat er een vreselijk lawaai van de weg komt?”, zeiden ze.

Birmingham Mail

Birmingham Mail

Jackies antwoord liet niet lang op zich wachten. "Ik wist dat het een drukke straat was - zei ze - ik zou dom zijn als ik niet had gedacht dat het voor lawaai zou zorgen, maar we hadden nooit gedacht dat het zo erg zou zijn. Ik zal met hand en tand vechten - vervolgde ze - om dit probleem op te lossen. Ik kan hier niet weg, omdat niemand het huis zou kopen."

Een nogal netelige en nog steeds open vraag. Als enerzijds het lawaai en de trillingen van dat huis voorspelbaar hadden kunnen zijn, vraagt ​​je je anderzijds ook af hoe het mogelijk was om daar een huis te bouwen en te verkopen, zonder na te denken over de dagelijkse ongemakken van de bewoners.

Wat vind jij? Heeft deze vrouw gelijk om de tussenkomst van de autoriteiten te vragen?

Advertisement