"Ik leende haar geld en nu verwacht ze dat ze bij mij kan wonen": de verontwaardiging van een vrouw over de eisen van haar vriendin

Janine image
door Janine

09 Oktober 2022

"Ik leende haar geld en nu verwacht ze dat ze bij mij kan wonen": de verontwaardiging van een vrouw over de eisen van haar vriendin
Advertisement

Als we horen dat een vriend in de problemen zit, proberen we meestal te doen wat we kunnen om hem te helpen. Er zijn veel gebaren van vrijgevigheid waarmee we onze nabijheid aan onze vrienden kunnen uiten. In stilte aan hun zijde staan als ze een slechte dag hebben gehad, ze mee uit eten nemen, naar de bioscoop of misschien op vakantie om het einde van een liefde te vergeten zijn slechts enkele voorbeelden, maar er kunnen veel belangrijkere dingen worden gedaan. Zoals hen in ons huis verwelkomen of geld lenen, als onze economische situatie het toelaat.

We weten allemaal dat als je iets uitleent, je altijd het risico loopt dat het niet aan ons wordt teruggegeven, maar als de ander een vriend van ons is, nemen we dat risico graag. Dit vertrouwen wordt soms echter beschaamd, zoals het verhaal van deze vrouw die op Mumsnet haar hart luchtte, ons laat zien.

via The Sun

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een vrouw wendde zich verontwaardigd tot de community van Mumsnet om over de teleurstelling met een vriendin te vertellen. De vrouw heeft namelijk onthuld dat ze een lening van 4600 euro heeft verstrekt aan een vriendin die in financiële moeilijkheden verkeerde vanwege de eigenaar van het huis waar ze woonde. Zij had daarentegen veel spaargeld opzij gelegd, omdat ze naar haar ouders was verhuisd met de bedoeling om te sparen om een ​​huis te kopen en de hypotheek te betalen met de huur van de huurders, dus ze was blij haar vriendin te helpen met een lening.

Maar daar had de vrouw al snel spijt van, omdat haar vriendin de lening niet voor de afgesproken datum had terugbetaald. "Ik verloor veel respect voor haar omdat de datum die we hadden afgesproken dat ze me terug zou betalen al lang voorbij was”, schrijft de vrouw. Maar niet alleen dat: haar vriendin onthulde dat ze het geleende geld alleen aan haar zou teruggeven als ze ermee instemde haar in het huis te laten wonen dat ze zou kopen.

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

"Ik wil absoluut niet met haar samenwonen, vanwege de manier waarop ze zich gedroeg," legde de vrouw uit, en ze voegde er bitter aan toe dat ze er spijt van had haar vriendin over haar plannen te hebben verteld, die er met al haar vrienden en kennissen over heeft gesproken. Gebruikers toonden grote solidariteit met de vrouw en raadden haar aan al het mogelijke te doen om het geld terug te krijgen. "Ze is geen vriendin", merkten sommigen op, terwijl een ander eraan toevoegde: "Wat je ook doet, laat haar niet naar jou toe verhuizen, je krijgt er je geld niet mee terug en het kost je meer onbetaalde huur."

Het is zeker waar dat je helemaal niemand kunt vertrouwen, zelfs niet de vrienden die je het dierbaarst lijken. Ben jij ooit in soortgelijke situaties terechtgekomen?

Advertisement