Hij overlijdt tijdens de bruiloft van zijn broer, de bruid zegt tegen haar schoonzus: "Jullie hebben mijn dag verpest"

Janine image
door Janine

14 April 2022

Hij overlijdt tijdens de bruiloft van zijn broer, de bruid zegt tegen haar schoonzus: "Jullie hebben mijn dag verpest"
Advertisement

Ceremonies zijn actuele momenten die op de een of andere manier een keerpunt in het leven van de hoofdrolspelers markeren. Een van de belangrijkste en meest emotionele zijn ongetwijfeld bruiloften, gelegenheden waarbij twee mensen samen met familie en vrienden een liefdesverbintenis vieren. Heel anders, maar net zo sterk, is een begrafenis, waarbij de overledene wordt begeleid op de lange reis die hem te wachten staat. Wat als de twee gebeurtenissen, die zo tegengesteld zijn, elkaar kruisen? Het zou natuurlijk een schok zijn voor alle betrokkenen.

Dit werd verteld door een gebruiker van het platform Reddit, die via een lange post haar hart luchtte over wat ze had meegemaakt: haar man stierf tijdens het huwelijk van zijn broer en de bruid zou dit niet goed hebben opgevat. De reden? De tragische episode zou haar huwelijk hebben verpest.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De weduwe legde het verhaal uit: haar zwager trouwde met zijn vriendin tijdens een ceremonie op de boot, een halfuur varen van de kust. Tijdens de receptie vond echter de droevige gebeurtenis plaats: als gevolg van een aneurysma was er voor haar man niets meer te doen.

De dagen erna waren de zwager en de nieuwe vrouw uiteraard aan haar zijde. Maar toen namen de zaken een andere wending: “Ze kwam elke avond op bezoek. Op de vierde avond, terwijl ik koffie aan het zetten was, kwam ze naar me toe en begon me te vertellen hoe vreselijk het was geweest. Mijn man was overleden op de belangrijkste dag van haar leven."

De vrouw legde haar vervolgens uit hoe diepbedroefd ze zich voelde en dat zij en haar man tot de dag van de bruiloft goed op zijn toestand hadden gelet. Hij had zijn baan opgezegd om risico's te vermijden en had regelmatig controles.

Op dat moment zou de jonge vrouw haar echter onderbreken: "'Dus je bedoelt dat je wist van het aneurysma?" Ik zei ja en dat hij er medicijnen voor nam. Ze zei dat haar man het haar nooit had verteld... Ze ging verder door te zeggen dat het onverantwoord van ons was om te dansen en te drinken terwijl we wisten over zijn toestand (hij had alleen een glas champagne gedronken). Ik vroeg haar wat ze bedoelde en ze vertelde me dat als ze had geweten van de ziekte van mijn man, ze ons nooit op haar bruiloft had uitgenodigd. Ze zei dat we haar bruiloft hadden verpest.”

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De reactie van de gebruiker liet niet lang op zich wachten: ze vroeg de vrouw om te vertrekken en hun vriendschap te vergeten.

Maar de bruid hield het daar niet bij: “Ze luisterde niet en bleef me vertellen hoe duur haar bruiloft was geweest en dat ik haar door het verpesten de helft van de onkosten verschuldigd was. Ik schreeuwde tegen haar, mijn schoonouders hoorden ons en grepen in voordat het erger werd. Ik heb haar gezegd te vertrekken en nooit meer terug te komen, tenzij ze haar excuses aanbiedt."

De schoonouders waren zich echter niet bewust van de redenen die de ruzie hadden veroorzaakt en waren boos op de auteur van het verhaal omdat ze een scène in een dergelijke context had gemaakt.

“Kortom, ze verontschuldigde zich niet. We hebben elkaar niet meer gesproken. Ik ga niet meer naar familie-etentjes, maar ik heb nog steeds een goede band met de schoonfamilie. Ik vind dat ik het volste recht heb om boos op haar te zijn, maar ik wil ook de ouders van mijn man gelukkig maken. Ze zijn altijd goed voor me geweest en als zij en ik er samen niet uitkomen, zal er altijd spanning in onze familie zijn."

De vrouw vraagt ​​zich af of ze er verkeerd aan deed om zich zo te gedragen, en vroeg gebruikers om een ​​mening: "Was het een overdreven reactie om haar weg te sturen?"

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement