"Je hebt mijn huis gestolen!": spook animeert een oude computer en beschuldigt de nieuwe eigenaren

Janine image
door Janine

20 April 2022

"Je hebt mijn huis gestolen!": spook animeert een oude computer en beschuldigt de nieuwe eigenaren
Advertisement

Geloof je in spoken? Ja, we weten het: in eerste instantie lijkt deze vraag misschien wat vreemd, en misschien zelfs naïef. Maar als we verhalen lezen zoals degene die we je gaan vertellen, moeten we toegeven dat de twijfels rijzen.

Suggestie, kracht van de menselijke geest of echte aanwezigheden? Als we het over het paranormale hebben, is alles mogelijk, zelfs voor een oude computer om "tot leven te komen" en een lelijk bericht naar nieuwe huiseigenaren te sturen. Ja, je hebt het goed begrepen: dit is precies wat er in 1985 gebeurde in een huisje in Cheshire, in het Verenigd Koninkrijk, een huis waar een echtpaar naartoe verhuisde dat in korte tijd met ongelooflijke eigenaardigheden werd geconfronteerd, en dat vervolgens aan iedereen bekend werd gemaakt. Haal diep adem en maak je klaar om hun verhaal te ontdekken!

via Daily Post - Noth Wales Live

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De mededelingen van de "geest" van dat Engelse huisje zijn vandaag de dag nog steeds een van de grootste mysteries op het gebied van het paranormale, en hebben de nieuwsgierigheid en aandacht getrokken van veel experts op dat gebied, die echter geen plausibele antwoorden en verklaringen hebben gevonden. Bekend als de “berichten van Dodleston", waren Ken en Debbie Webster erbij betrokken die, niet wetende wat ze zouden vinden, dat huis uit de 18e eeuw kochten en erin trokken.

We zijn in 1985, een tijdperk waarin internet niet zo wijdverbreid was als nu in elk huis, en waarin computers nog vrij eenvoudig waren. Iets wat nodig is om de situatie beter te begrijpen, want in dat huis in Dodleston was het een van die computers die “tot leven kwam” en vreemde berichten naar het stel stuurde. De vreemde dingen waren echter al begonnen toen de twee het huisje aan het verbouwen waren.

Advertisement
Paul/Flickr - Not the actual photo

Paul/Flickr - Not the actual photo

Tijdens de werkzaamheden zagen Ken en Debbie vreemde afdrukken van zes vingers op de muren tussen de badkamer en de keuken. Ze dachten eerst aan een grap en bedekten ze, om ze de volgende dag weer te zien verschijnen. Andere verdachte gebeurtenissen volgden elkaar op, totdat de computer aan de beurt was. Ken was onderwijzer en toen hij die BBC Microcomputer mee naar huis nam, was hij meteen verrast toen hij enkele berichten van zijn scherm las. Eerst een nogal verontrustend gedicht, dan de beschuldigingen van de mysterieuze schrijver.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Jullie hebben mijn huis gestolen - is te lezen op de monitor van de oude pc in archaïsch Engels - jullie hebben een ernstige misdaad begaan". Het meest schokkende was dat, volgens de verhalen van het paar, deze "aanwezigheid" bijna leek te kunnen zien wat ze thuis aan het doen waren, en zelfs zo ver ging om zichzelf verschillende namen te geven: eerst noemde hij zichzelf Lukas, en daarna Thomas Harden. Andere mysterieuze en verontrustende berichten verschenen op dat scherm en later bekende de ongrijpbare schrijver dat hij in het jaar 2109 was, ook al leek het een personage te zijn van lang geleden.

Misschien fungeerde die computer als een "tussenpersoon" voor communicatie tussen verschillende tijdperken? Niemand kan het met zekerheid zeggen. Wat zeker is, is dat het geval van de berichten die in het oude huisje werden getoond, vandaag nog steeds onopgelost is en door de jaren heen het onderwerp geweest is van talloze studies. Het is echt moeilijk te begrijpen waar de waarheid ligt in dergelijke gevallen, en we kunnen niet anders dan tegelijkertijd gefascineerd en verontrustend zijn!

Advertisement