Leraar bedekt met tatoeages wordt verbannen uit sommige klassen: “kinderen vinden het angstaanjagend”

Janine image
door Janine

25 April 2022

Leraar bedekt met tatoeages wordt verbannen uit sommige klassen: “kinderen vinden het angstaanjagend”
Advertisement

De figuur van de leraar is erg belangrijk in het opleidings- en onderwijstraject van ieder van ons: vooral in de kindertijd kan de relatie met leraren de benadering van school en studie beslissend beïnvloeden. Velen herinneren zich plezierige en onaangename episodes uit die periode, waarvan sommige bijzonder belangrijk waren om in het geheugen gegrift te blijven.

Elke leraar moet weten hoe hij leerlingen tijdens de lessen moet waarderen en een relatie van wederzijds respect met zijn leerlingen moet opbouwen.

Hoe belangrijk is het uiterlijk bij dit alles? Volgens wat er gebeurde met een leraar die uit sommige klassen werd geweerd vanwege de tatoeages die zijn lichaam bedekken, lijkt het enige relevantie te hebben.

via Daily Mail

Advertisement

Sylvain Helaine is een onderwijzer die meer dan tien jaar op scholen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk heeft gewerkt, met een bijzonderheid: zijn gezicht en lichaam zijn bedekt met tatoeages. Zelfs zijn tong en de ogen zitten vol inkt: de oogbollen zijn in feite helemaal zwart.

Om deze delicate en gevaarlijke procedure uit te voeren, ging de man naar Zwitserland. Aan het einde van de behandeling was hij enkele dagen blind. Om deze reden raadt hij af zijn voorbeeld te volgen: velen krijgen namelijk hun gezichtsvermogen niet terug.

Voor de man is zijn uiterlijk nog steeds een sterk punt: zijn overdaad zou kinderen iets fundamenteels kunnen leren, namelijk tolerantie jegens anderen.

Niet iedereen is het echter eens met zijn standpunt: in feite werd Sylvain verboden om kinderen onder de zes jaar les te geven, omdat hij als "te eng" werd beschouwd.

Advertisement

Helain gaf 52.000 pond uit aan zijn tatoeages. Dit heeft hem de bijnaam van "meest angstaanjagende leraar ter wereld" en verwijdering van sommige klassen opgeleverd. De beslissing werd genomen naar aanleiding van een specifieke gebeurtenis: een driejarig jongetje zou een nachtmerrie hebben gehad nadat hij hem had gezien.

"Hij klaagde bij zijn ouders en zij schreven een brief aan mijn superieuren", zegt Helaine, die nog steeds trots is op zijn uiterlijk en het leerzaam vindt: "Kinderen die mij zien leren tolerantie jegens anderen. Als ze eenmaal volwassen zijn, hebben ze minder kans om racistisch te worden en zullen ze mensen met een handicap niet aankijken alsof ze deel uitmaken van een circus."

Wat vind je van dit verhaal? Is het juist om Sylvain geen les te laten geven aan jongere kinderen of ben je het eens met zijn standpunt?

Advertisement