Bestuurder krijgt boete na video: hij reed te dicht langs een groep fietsers

Janine image
door Janine

30 April 2022

Bestuurder krijgt boete na video: hij reed te dicht langs een groep fietsers
Advertisement

Gekibbel tussen automobilisten en fietsers op de weg is aan de orde van de dag: fietsers die tegen het verkeer in rijden, automobilisten die vlak langs de fietsers rijden die het risico lopen te vallen en verschillende episodes die in de meest gelukkige gevallen tot simpele meningsverschillen leiden. Een feit leidde tot opmerkingen van veel gebruikers, die voor weerszijden partij kozen.

In Engeland kreeg een automobilist een boete en werden sommige punten van zijn rijbewijs ontnomen omdat hij met zijn auto te dicht en te snel langs fietsers reed, maar velen zijn het daar niet mee eens.

via The Star

Advertisement

Het incident werd op Twitter gedeeld door een politieteam van Sheffield North West. In de video is te zien hoe de bestuurder van een Peugeot accelereert in de buurt van een groep fietsers, hen in de tegenovergestelde rijstrook inhaalt en met de wielen de witte lijn in het midden van de weg overschrijdt.

Op dat moment reden de mannen op fietsen achter elkaar een geparkeerde auto voorbij. De video is gemaakt door een van de wielrenners die zich achter enkele van zijn vrienden bevond.

Hierdoor "verdiende" de chauffeur een boete van 417 pond en werden vijf punten van zijn rijbewijs ingenomen.

De lokale politie deelde de beelden en schreef: "Als iemand denkt dat dit een acceptabele manier van rijden is, vat het dan op als een waarschuwing."

Volgens de politie zou de bestuurder niet slechts één fietser in gevaar hebben gebracht, maar de hele groep. Ondanks dat hij de fietsen achter elkaar in een rij zag, besloot hij de snelheid op te voeren terwijl hij naast hen reed.

"Als hij gewoon met een minder gevaarlijke snelheid had gereden en aan zijn kant van de weg was gebleven, zou hij niet zijn vervolgd."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De Alliance of British Drivers, een vrijwilligersorganisatie die de belangen en zorgen van Britse chauffeurs behartigt, verzet zich tegen dit besluit en noemt het "idioot". Volgens het orgaan ondermijnt het besluit om de man te straffen "de geloofwaardigheid van de rechtbanken en de politie".

Voor de ABD zou het om "intimidatie" gaan: "We weten allemaal dat er fanatiekelingen zijn die willen dat automobilisten stoppen en buigen voor elke fietser. Als de politie zo dwaas hun zijde kiest, schaadt dat de relatie met het publiek”, verklaarden ze.

Veel Twitter-gebruikers waren het daarmee eens, met het argument dat de fietsen opzij hadden moeten gaan toen ze de tegemoetkomende auto zagen, aangezien er een geparkeerd voertuig op hun rijstrook stond.

De politie van Sheffield North West reageerde als volgt op de beschuldigingen: "Als mensen ervoor kiezen om weggebruikers in gevaar te brengen vanwege slecht rijgedrag, moeten ze niet vergeten dat elke voetganger, fietser of voertuig hen kan filmen. We zorgen er graag voor dat er consequenties zijn als je anderen in gevaar brengt."

Wat denk jij ervan? Wie heeft volgens jou gelijk, de bestuurder van de auto of de fietsers?

Advertisement